На поста заместник-министър на външните работи е назначен доскорошният ни

...
На поста заместник-министър на външните работи е назначен доскорошният ни
Коментари Харесай

Назначиха двама зам.-министри на външните работи в служебния кабинет

На поста заместник-министър на външните работи е назначен досегашният ни ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Украйна – Костадин Коджабашев. Той ще извършва и длъжността представител на Министерство на външните работи (МВнР) у нас. Това стана известно на конференция през днешния ден, на която служебният външен министър Николай Милков показа екипа си. 

През 1989 година Коджабашев постъпва на работа в Министерство на външните работи, където работи като специалист в отдел " Латинска Америка " и ръководство " Международни организации ", шеф отдел " Латинска Америка " в ръководство " Азия, Африка, Латинска Америка и Австралия ", заместник-началник и и. д. шеф на ръководство " НАТО и въпроси на сигyрността ", шеф отдел " Латинска Америка " в дирекция " Америка ".

През годините Костадин Коджабашев заема постовете аташе в посолството на България в Лагос, Нигерия; трети и втори секретар в посолството на България в Хараре, Зимбабве; първи секретар и консултант в посолството на България в Рим, Италия, както и заместник-ръководител на мисията; консултант и пълномощен министър в посолството на страната ни в Мадрид, Испания и заместник-ръководител на задачата.

От 2009-а до 2012 година е назначен като общоприет консул на България във Валенсия, Испания, по-късно до 2016 година заема поста ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Кралство Испания и Княжество Андора.

От края на 2016 година до началото на 2019 година е общоприет шеф на Генерална дирекция „ Двустранни връзки " в Министерство на външните работи.

Велислава Петрова е назначена за заместник-министър на външните работи в екипа на отрасловия министър Николай Милков в служебния кабинет „ Донев “.  Петрова заемаше длъжността зам.-министър на външните работи и в екипа на министъра на външните работи Теодора Генчовска в постоянното държавно управление на някогашния министър председател Кирил Петков. 

Тя е приключила Университета в Кеймбридж, Англия, където придобива образователно-научна степен „ Доктор “ в областта на био-медицинските науки. Притежава опит в Организация на обединените нации и други интернационалните организации с фокус върху страните от Глобалния юг. Специалист е в сферите на съдействието за развиване и световното здраве. Работила е и като специалист по оценка на риска от бедствия в България към Световната банка.

През последните две години Петрова работи в Женева над редица планове за усилване на партньорствата сред Европа и Африка за реализиране на задачите за стабилно развиване.

Като зам-министър на външните работи в екипа на Милков тя ще се занимава с въпросите, свързани с тематиката Република Северна Македония, както и с европейските страни и присъединението на страната ни към Организацията за икономическо съдействие и развиване. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР