На последното за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди на

...
На последното за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди на
Коментари Харесай

Парламентът ще гледа промените за втората пенсия

На последното за седмицата пленарно съвещание Народното събрание ще разиска на първо четене измененията в Кодекса за обществено обезпечаване (КСО), свързани с, съобщи БГНЕС.
Пенсионните фондове ще бъдат длъжни да подсигуряват размера на вноските, които са постъпили през годините.
 Втората пенсия – какво се обрисува да получаваме Втората пенсия – какво се обрисува да получаваме
Втората пожизнена пенсия ще е най-малко 15% от минималната отпускана от Национален осигурителен институт. Разплащането ще става по три метода – най-малките суми...
На пенсионерите би трябвало да бъде изплатена 50% от насъбраната рентабилност, а останалите средства – да отидат в запаса на фонда.
Законопроектът, препоръчан от Министерски съвет, към този момент от болшинството във водещата Комисия по труда и обществената политика, както и на Комисията по бюджет и финанси. Колегите от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се въздържаха при гласуването.
С новите текстове се планува въвеждането на три типа пенсионни артикули, които ще се изплащат от универсалните пенсионни фондове: пожизнена пенсия за напреднала възраст, разсрочено и еднократно погашение на средствата по самостоятелната партида на всеки обезпечен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР