На последния кръг на гласуването за бъдещ генерален директор на

...
На последния кръг на гласуването за бъдещ генерален директор на
Коментари Харесай

Кандидатите на Катар и Франция ще се състезават за поста генерален директор на ЮНЕСКО

На последния кръг на гласуването за предстоящ общоприет шеф на ЮНЕСКО довечера в Париж ще се изправят един против различен представителят на Катар Хамад бин Абдулазиз ал Кауари и на Франция Одре Азуле, заяви Агенция Франс Прес.

Петдесет и осемте членове на Изпълнителния съвет на Организацията на Обединените народи за обучение, просвета и просвета проведоха през днешния ден следобяд промеждутъчен избор, с цел да дефинират кой ще се бори в последния кръг против катареца. Те избраха френската кандидатка пред египтянката Мушира Хатаб с 31 против 25 гласа, с два неутрални гласа.

Двете кандидатки си поделиха второто място на вчерашното четвърто гласоподаване с по 18 гласа. Победител още веднъж беше Кауари с 22 гласа. Това накара основаната в Париж организация да гласоподава отново през днешния ден, с цел да дефинира коя ще бъде на финала. Ако Азуле и Кауари получат довечера еднакъв брой гласове на финалния избор, спечелилият ще бъде избран посредством чоп, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР