На последните избори в Сърбия партията на президента Александър Вучич

...
На последните избори в Сърбия партията на президента Александър Вучич
Коментари Харесай

FAZ: Вучич може да продължи двойната си игра

На последните избори в Сърбия партията на президента Александър Вучич завоюва безапелационна победа, която му разрешава да продължи двойната си игра сред Запада и Русия и му предоставяше още по-голямо поле за политически маневри, разясняват в редакцията на немския народен всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, представен от " Фокус ".

За наслада на Москва Белград ще продължи да изостря обстановката в Косово. В края на краищата съветският режим печели от всичко, което основава компликации за Европейския съюз и НАТО и безредиците на Балканите може да се трансфорат в огромен проблем за тях, означават от редакцията. Вучич прокарва ползите на Кремъл и по други способи. По-специално, " политическите изгнаници “ от Русия в неговата страна са подложени на сериозен напън, а локалните медии популяризират " съветска агитация “.

И въпреки всичко Москва не е доста удовлетворена от Вучич. Страната му продължава да доставя муниции сръбско произвеждане на Украйна. Но макар проруските настроения измежду популацията, Вучич не би трябвало да се опасява от вътрешни политически последствия, защото управлява напълно всички съществени медии.

Но във външнополитически проект това му носи изгоди, защото Западът си затваря очите за авторитаризма и корупцията в страна, която възнамерява да се причисли към Европейски Съюз, както и за непрекъснатите провокации, ориентирани против Косово и Босна и Херцеговина. И откакто завоюва изборите, Вучич ще продължи да прави всичко това, което съставлява доста по-голям проблем за Европейски Съюз – организация, заинтригувана съществено от стабилността на Балканите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР