На последната си пресконференция преди лятната ваканция, германският канцлер Ангела

...
На последната си пресконференция преди лятната ваканция, германският канцлер Ангела
Коментари Харесай

Меркел даде последна пресконференция преди лятната ваканция

На последната си конференция преди лятната почивка, немският канцлер Ангела Меркел изрази поддръжка за желанието на новоизбрания ръководител на Европейската комисия фон дер Лайен за промени на Дъблинското съглашение.

Мария Стоянова с детайлностите от Берлин.

 © БГНЕС
Според настоящата в този момент конвенция, мигрантите би трябвало да се връщат там, където за първи път са стъпили в Европейския съюз.

Меркел, която даваше отговори в продължение на 90 минути по разнообразни тематики, се разгласи срещу решенията на парче - поотделно за всеки транспортен съд, избавил бежанци, а както и против наказания за страните, които отхвърлят да одобряват избавени мигранти.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Вярвам, че колкото по-здраво държим в ръцете си ръководството на миграционната рецесия, колкото по-добре действат отбраната на външните граници и партньорството с третите страни, толкоз по-лесно ще решаваме въпроса за метода към тези, които имат право да останат в Европа.
Канцлерът на Германия се разгласи за нужда от възобновяване на разговора сред Косово и Сърбия, за което ще спомага дружно с френския президент.

Здравето на Меркел беше във фокуса на вниманието и тя неколкратно беше питана за него. Канцлерът удостовери, че може да извършва отговорностите си и се усеща добре.
 Промяна в протокола за визитите на Меркел Промяна в протокола за визитите на Меркел
Ангела Меркел и държанието ѝ в Париж беше обект на изключително наблюдаване, след третия припадък на тремор тази седмица. Здравословното положение на канцле...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР