На портрета не просто виждаме чертите на човека, а можем

...
На портрета не просто виждаме чертите на човека, а можем
Коментари Харесай

Излезе Наръчник по рисуване на портрети

На портрета не просто виждаме чертите на индивида, а можем да разберем и доста за неговия темперамент, въодушевление или желания. В предишното портретите са подчертали върху общественото състояние на изобразената персона, имали са за цел да го показват в избрана светлина и да повлияят на публичното мнение.
Художник и учител с дълготраен опит, Барингтън Барбър демонстрира базовите техники и подходи в портретирането. В тази книга той споделя скъпи препоръки с художници с друго равнище на уменията и дава насоки по какъв начин да се преодолеят най-често срещаните компликации. В „ Наръчник по изобразяване на портрети “ ще намерите на практика упътвания и информация за:
• най-често употребяваните материали и главните техники и стилове
• правилата за пропорциите и изобразяването на другите изражения на лицето и позите на тялото
• тънкостите на груповите портрети и портретите с животни
• най-полезните на практика извършения.
Барингтън Барбър е английски художник, публицист и учител, който е оформил своя характерен жанр на изобразяване с дългогодишна процедура. Целият му живот е построен към изобразителното изкуство. Работил за едни от най-известните рекламни организации, илюстрирал е книги и списания и е преподавал изобразително изкуство.
Той е създател и илюстратор на над 20 наръчника по изобразяване, трансформирали се в международни бестселъри и преведени на разнообразни европейски езици, китайски и японски. Първата му книга има над милион продадени екземпляра в международен мащаб, а всички негови наръчници получават висока оценка от видни актьори, потвърдени и начинаещи художници.
Днес Барингтън Барбър живее в Лондон и прекарва по-голяма част от времето си в изобразяване, писане на книги или с четирите си деца и техните фамилии.
Попитан в изявление дали съгласно него умеенето да се рисува е даден от Бога гений или просто доста добре развито умеене, Барбър декларира:
„ Способността да рисувате може да бъде резултат от гений, само че най-важно е желанието да го вършиме и готовността да работите настойчиво, до момента в който съумеете да извършите това, което желаете. Често загатвам в книгите си, че всеки може да се научи да рисува, само че в случай че желанието да работите и да се развивате в тази посока, не е задоволително мощно, даже геният се оказва ненужен. Разбира се, оказва помощ, когато човек има някакъв гений в тази област, само че това не е единственият нито най-важният фактор за триумфа!
Ако чувствате, че имате гений за изобразяване, само че не знаете от кое място да започнете да го развивате, „ Наръчник по основи на рисуването “ и „ Наръчник по изобразяване на портрети “ са тъкмо за вас!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР