На поредното 27-мо заседание на местния парламент във Варна, съветниците

...
На поредното 27-мо заседание на местния парламент във Варна, съветниците
Коментари Харесай

Общински съвет-Варна заседава утре, обсъждат облагородяването на Рибарското селище Карантината

На следващото 27-мо съвещание на локалния парламент във Варна, съветниците ще разискват кандидатстването на морската столица по план " Подобряване достъпа на рибарската инфраструктура и увеличение на синия капацитет " за обезпечаване на финансиране.

Средствата ще бъдат изполвани за облагородяване на достъпа към Рибарското населено място " Карантината ", само че едноименното и новоизградено рибарско пристанище.

Проектът планува създаване на Информационен център, зона за отдих и спорт и дава на Община Варна опция да обезпечи устойчива и естетически издържана градска среда. Целта на плана е да се сътвори съвременна многофункционална паркова и рекреационна зона за отдих с опция за упражняване на разнообразни типове спорт. Предвижда се да бъдат обособени и девет паркоместа.

Друга точка от дневния ред на съвещанието планува съветниците да обсъдят предложенията от ПК " Здравеопазване " за разпределяне на еднократни помощи за лекуване на жители, както и средства за фамилии с репродуктивни проблеми.

В трета точка от дневния ред на 27-то съвещание на Общинския съвет на Варна следва съветниците да гласоподават и 165 жители да получат еднократни финансови помощи за облекчаване на витални и комунално- битови потребности.

Заседанието стартира в 10:00 ч. и ще бъде предавано онлайн в на Общински съвет-Варна.

По материала работи Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР