На пореден протест ще излязат работещи в Българското национално радио

...
На пореден протест ще излязат работещи в Българското национално радио
Коментари Харесай

БНР излиза на общ протест

На следващ митинг ще излязат работещи в Българското национално радио (БНР) на следващия ден, 11 юли, от 8:30 часа. За разлика от другите поротести в последно време, този път става въпрос за по-голямо събитие - събират се музикалните сформира, публицистите и техническите експерти, заяви ръководителят на Радиосдружение " Подкрепа " в БНР към КТ " Подкрепа " Дарина Григорова.
Причината за стачката е неналичието на бистрота и ясни критерии при разпределението на бюджета на радиото и извънредно ниското възнаграждение на труда на по-голямата част от работещите. Специално по този въпрос излизащите на митинг желаят да знаят какво се възнамерява и какво се прави, както и какви са критериите за образуване на всички заплати в БНР.
Има неодобрение и против " властническото ръководство " на Александър Велев и отхвърли от разговор сред управлението и работещите в медията, неналичието на ясна визия за развиването на радиото и непрекъснатото назначение на хора, нямащи директно отношение към работния развой в медията, за сметка на обезкръвени звена, в които липсват публицисти, тонрежисьори и други експерти. Затова и се упорства за данни какъв брой души са назначени в БНР през последните месеци и на каква служба.
" Считаме, че е извънредно време институциите да погледнат съществено на казуса, който от години тлее заради липса на съответни и виновни дейности както от страна на институциите, по този начин и от страна на управленията на БНР. Законодателите би трябвало да преразгледат правилата на финансиране на БНР, което е не просто информативен източник, а и фактор на българското обучение, просвета, обичаи и с принос за имиджа на страната в чужбина ", се споделя в позицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР