На пореден протест излизат близките и приятелите на жестоко убития

...
На пореден протест излизат близките и приятелите на жестоко убития
Коментари Харесай

Протести пред Съда и Прокуратурата заради зверското убийство на Митко в Цалапица

На следващ митинг излизат околните и приятелите на грубо убития преди 7 месеца в Цалапица 24- годишен Димитър Малинов. Вчера те се събраха в центъра на селото, с цел да призоват още веднъж за правдивост и отмъщение за тежкото закононарушение.

Днес в 10 часа те ще стачкуват пред Прокуратурата в Пловдив, а по - късно и пред Съдебната палата в града, където ще се гледа делотосрещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, упрекнати в укривателство на посочения за причинител на убийството Рангел Бизюрев.

Майката на убития юноша и неговите близки и другари упорстват за по-бърза екстрадиция от Кралство Дания на Бизюрев. Те се базират на член 52, алинея 2 от Закона за екстрадицията, съгласно който съдът в Дания може да съобщи Рангел Бизюрев на България като издаваща европейска заповед за задържането му страна, при условия, избрани в документално съглашение.

„ Този член неслучайно е залегнал в Закона - с цел да бъде прилаган, а не подминаван. Защо прокуратурата не се базира на него?Искаме Рангел Бизюрев да бъде върнат, с цел да се разкрие обективната истина и да не останат ненаказани участниците в жестокото ликвидиране на Митко. На 25 януари основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев съобщи, че Бизюрев ще бъде екстрадиран в България до десетина дни, а към сегашния миг – месец по-късно, това не се случва, няма и данни по кое време ще бъде докаран в България “, заявимайката на убития юноша Атанаска Бакалова.

За ареста на Бизюрев беше издадена европейска заповед за задържане. Близо 4 месеца след убийствотобеше арестуван в провинциално градче в Кралство Дания. Според проверяващите е обитавал в няколко страни по време на укриването си. Той съумя да напусне България съвсем незабавно след тежкото закононарушение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР