На понтона на Дунав турс“ акостира първият за сезона круизен

...
На понтона на Дунав турс“ акостира първият за сезона круизен
Коментари Харесай

Туристи от няколко държави пристигнаха с първия круизен кораб за сезона в Русе

На понтона на „ Дунав турс “ дебаркира първият за сезона круизен транспортен съд с туристи , оповестиха от Община Русе. „ Viking Lif “ се движи по линията Будапеща–Гюргево и транспортира над 170 пасажери от Съединени американски щати, Канада, Нова Зеландия и Бразилия .

 

„ Началото на туристическия сезон отваря порти към нови благоприятни условия за гостуващите туристи да се насладят на хубостта на нашия град, прочут с изключение на със своята богата история, архитектура и културно завещание, и с гостоприемството си “ , сподели заместник-кметът Златомира Стефанова, която дава отговор за звено „ Туризъм “ в община Русе. Тя пожела от името на кмета Пенчо Милков на туристическата компания „ Балкантурс “ ЕООД и на капитана на кораба сполучлив сезон и удовлетворени посетители , които да отнесат със себе си положителните прекарвания и мемоари от града ни.

Около 500 прекъсвания на пасажери ще посрещне града при положителни условия за мореплаване. Сезонът за първи път стартира няколко дни по-рано от нормалното, само че ще завърши през декември, което също е ново за круизните пътувания по Долния Дунав .

Туристите получиха особено направена листовка за обектите в общината , а заместник-кметът подари на капитана на кораба книгата „ Русе – за първи път в България “ и капиталовия профил на Община Русе, които да срещнат гостите авансово с града ни.

Предвидени са две екскурзии на брега , от които пасажерите могат да изберат – Велико Търново или градска обиколка на Русе . За сезон 2024 максимален дял за входящия туризъм по реката ще имат пасажери от Съединени американски щати, Германия, Франция, Англия, Канада и Австралия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР