На подводница от американския флот е наредено да потопи руски

...
На подводница от американския флот е наредено да потопи руски
Коментари Харесай

Разкриха американски план за унищожаване на руски военни кораби край Сирия

На подводница от американския флот е подредено да потопи съветски военни кораби край крайбрежията на Сирия, заяви уеб сайтът k-politika.ru с позоваване на телевизия Fox News.
Случаят е от преди 3 години. През април 2018 година войната в морето „ съвсем ” избухнала. Тогава американските кораби се подготвяли да нанесат ракетен удар по сирийска територия, по отношение на което подводницата USS John Warner трябвало да ги защищити от допустима реакция на съветския флот. Експерт обяснил за какво подводницата по този начин и не получи заповед за започване на война.
Вашингтон в действителност беше подготвен да стартира военни дейности против съветския флот в Средиземно море. През пролетта на 2018 година редица страни упрекнаха сирийското държавно управление в потребление на химическо оръжие против цивилни. Според взаимната позиция на западните страни на 7 април снаряд с химически бойни субстанции бил хвърлен върху град Дума, който по това време бил под контрола на бунтовниците. Без да дочакат края на следствието на случая, държавните управления на Съединени американски щати, Франция и Англия упрекнаха сирийските управляващи в геноцид.
В нощта на 13 против 14 април американците нанесоха взаимен смесен удар по сирийска територия. В офанзивата взели участие бомбардировачи, надводни кораби и подводници на въоръжените сили на трите страни, които изстреляли повече от 100 крилати ракети съвсем по едно и също време .
Както американският ефирен канал Fox News заяви на медиите, Пентагонът разглеждал сюжет, при който съветските военни кораби, ситуирани край крайбрежията на Сирия, хипотетично ще се опитат да попречат на ракетната офанзива. В този случай на подводницата USS John Warner (клас Вирджиния) е подредено да нападна и унищожи корабите на съветския флот. Според телевизионния канал подводницата изстреляла шест балистични ракети, след което се потънала под водата и се е подготвила да потопи приближаващите се противников кораби.
Както отбелязва съветският боен специалист Алексей Валюженич , изказването на Fox News свидетелства за готовността на Съединените щати да задълбочат спора, единствено с цел да предотвратят загуба на въздействие в Близкия изток.
Специалистът изясни и за какво подводницата не е почнала пердах с съветските кораби. „ Вероятно главният въпрос за тази обява е „ по какъв начин си показват всичко това за себе си “. Е, тук е чувството от публикацията, че тази подводница е била в „ безвъздушно пространство ” и никой не е знаел за нея. Но това не е първата година, в която нашият флот участва в този район. Както те следват нашите кораби и подводници, по този начин и ние ги следваме. Тоест, изцяло допустимо е местоположението й да не е било загадка за никого, тъй че този трик с потапяне някак не ми е доста явен ”.
На Алексей Валюженич е заложен въпрос от k-politika.ru дали в действителност Съединени американски щати са били подготвени за открит спор с Русия?
„ Погледнато обратно, всички са доста смели да се бият. Но мисля, че тук не става въпрос какво се е случило, а какво се чака в бъдеще. Скоро американска база в Ирак беше подложена на обстрел и три конвоя бяха атакувани по едно и също време. Ако аз в този момент възнамерявам ответна офанзива против Пентагона, щях още един път да загатна на всички страни в близост - не се намесвайте и не се намесвайте в това, което желаеме. Е, тук също би трябвало да се вземе поради, че „ Лисиците ” са републикански ТВ-канал и по отношение на последните събития те ясно дават да се разбере, че Тръмп е бил подготвен да направи всичко за идеята „ да отбрани света “, а Байдън е в губеща позиция. ”
„ А за какво не се е стигнало до спора, в случай че е имало такава възможност? ” – пита k-politika.ru.
„ Не се състоя, тъй като нямаше аргументи за това. Струва ми се, че това е ненапълно измислена обстановка. Подводницата към този момент е стреляла, в случай че някой е желал да й попречи, само че евентуално това трябвало да се направи не след офанзивата, а преди нея. Освен това е малко евентуално някой да е дал такава заповед за офанзива. Е, това е просто ирационално. Веднъж стреляха в Сирия, демонстрираха какво желаят и изоставиха. Мисля, че заключенията са направени от тази офанзива. Поради измисления от тях претекст с химическо оръжие, несъмнено не си коства да им се дава такава причина за война ” – дава отговор Валюженич.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР