На подсъдим е наложено наказание 13 години лишаване от свобода“

...
На подсъдим е наложено наказание 13 години лишаване от свобода“
Коментари Харесай

Син, умишлено убил майка си, получи 13 години затвор

На обвиняем е наложено наказване 13 години „ отнемане от независимост “ и е постановено то да се изтърпи при първичен непоколебим режим.

Подсъдимият е приет за отговорен в това, че в интервала 16.04.2019 година до 17.04.2019 година в апартамент в София, ж.к. „ Младост “, съзнателно е умъртвил майка си, като ѝ предизвикал несъвместими с живота контузии посредством нанасяне на голям брой удари с ръце в региона на главата и тялото на жертвата, прилепяне с ръка на главата ѝ върху тъпи предмети и прилепяне на гръдния ѝ панер.

Деянието е осъществено по изключително непосилен метод, защото тя е имала опция душевен да осъзнава протичащото се и прочувствено да го претърпява, както и да изпитва мощни болки от пострадванията.

Подсъдимият е показал особена свирепост, защото е нанесъл голям брой удари в разнообразни елементи на тялото на майка си, макар нейната дейна опозиция.

При установяване наказването съдът е отчел установените посредством няколко правосъдно психиатрични и психични експертизи психологични болести, от които страда подсъдимият, в това число нарушавания на екзекутивния надзор на мъжа., които болести не изключват неговата вменяемост, само че са улеснили осъществяването на закононарушението.

Друго смекчаващо виновността събитие е младата възраст на мъжа.

Подсъдимият е на 24 години и не е неосъждан.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР