На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще разгледат искането на

...
На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще разгледат искането на
Коментари Харесай

Депутатите решават дали комисия да следи харчовете около COVID-кризата

На пленарното съвещание в четвъртък депутатите ще прегледат настояването на Българска социалистическа партия за основаване на краткотрайна анкетна комисия, която да управлява разноските на средства за справяне с последствията от разпространяването на COVID-19, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Опозицията упорства тази комисия да изисква и разгласява информация за всички разноски на обществени средства, включително и на парите, обезпечени от фондове на Европейския съюз.

Предложението на левицата планува комисията да се състои от 10 народни представители – по двама от всяка парламентарна група, да заседава в периода на деяние на изключителните ограничения, а в края на активността си да разгласява отчет с систематизирани данни за всички разноски и тяхната успеваемост.

„ За да реализират своята цел обаче, плануваните милиарди би трябвало да стигнат до тези, които фактически се нуждаят от тях, както и да бъдат разпределени по ясни критерии и транспарантен метод ”, пишат от Българска социалистическа партия в претекстовете на предлагането си.

Лидерът Корнелия Нинова към този момент разгласи, че от партията ѝ ще упорстват, в случай че депутатите одобрят основаването на комисията, тя да бъде управлявана от опозицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР