На планетата има достатъчно неизследвани места и съдейки по броя

...
На планетата има достатъчно неизследвани места и съдейки по броя
Коментари Харесай

Митологична птица съществува и до днес?

На планетата има задоволително неразучени места и съдейки по броя на новооткритите типове всяка година, е изцяло допустимо някои екзотични представители на фауната, чието битие е считано за нищо повече от мит, да са напълно действителни животни, които науката просто към момента не е описала.

Всяка година се откриват сред 15 и 18 хиляди нови типове животни. Класификацията им се прави с помощта на най-модерните технологии за ДНК тестване. Оказва се също по този начин, че по планетата към момента бродят типове, до момента считани за изчезнали. Та, какво се случва, когато именитото се трансформира в нормално, или по-добре казано – какво се случва, когато изчезнали типове се появят още веднъж в картинката?

 e49473c21fed2afc6f3e713f0f35cd0a-300x176

Индианците от Северна Америка изграждали тотеми, разказвали истории и пеели песни за величествените Гръмотевични птици. Тези именити същества са описвани като големи птици, способни да провокират гръмотевични стихии единствено с размаха на крилете си, който рядко бил по-малко от 5 метра. Приликата с птерозаврите е повече от очевидна.

Индианците считали, че Гръмотевичните птици живеят на отдалечени планински върхове. В легендите им тези птици били подчинени на Великия дух на света. Обикновено тези същества са почитани като божества, само че и коренното население на американския континент се страхувало от тях, тъй като големите същества били гневни по природа и всеки, който се осмели да застане на пътя им, щял да усети гнева им в цялата му мощност.

В модерната просвета митичните Гръмотевични птици се асоциират с птеранадоните – тип птерозаври, в който влизат едни от най-големите летящи рептили. Фосилизирани остатъци са откривани най-много в Северна Америка и по-точно Канзас, Алабама, Небраска, Уайоминг, и Южна Дакота.

Но за какво се счита, че тези праисторически птици са изчезнали преди милиони години? Всъщност, в полза на истината, не са. От над 200 години жители на гореспоменатите области следят странни феномени, включващи големи птици, сходни на летящи гущери и извънредно доста наподобяващи птерозаврите.

 thunderbird_02

През 50-те години на предишния век се появила странна фотография, която разпалила разгорещени разногласия в Съединени американски щати. На фотографията се виждат шест бойци от Гражданската война, които очевидно са умъртвили голяма птица, която не би трябвало да съществува по това време. Възможно ли е това създание в действителност да е Гръмотевичната птица, която толкоз доста индиански племена разказват?

Това, несъмнено не е единственият случай. На 25 юли 1977 три деца от Илинойс следили по какъв начин две великански птици сграбчват 10-годишния им другар Марлон Лоу. Според свидетелствата на децата птицата, която сграбчила четвъртото дете, имала доста дълги крайници и огромни нокти. Тя съумяла да вдигне момчето във въздуха, само че защото детето се съпротивлявало, не след дълго тя го изпуснала.

Местните управляващи не обърнали огромно внимание на случая, до момента в който не разкрили следи от създание с четири нокътя на към километър от мястото, на което децата са били преследвани.

 footstep

Всъщност е изцяло допустимо тези Гръмотевични птици да съществуват и до през днешния ден. Трябва да отчетем и опцията, че в случай че това в действителност е тип птерозавър, той да е липсващ, само че хищническата му природа и страховити размери, комбинирани с многочислените свидетелства на очевидци, приказват тъкмо противоположното.

На нас ни остава да се надяваме, че с помощта на модерните технологии, ще успеем да потвърдим съществуването им, улавяйки най-малко един жив образец. Заснемането на подобен също би било задоволително доказателство, само че имайки поради темперамента на тези същества, не е несъмнено дали очевидецът ще доживее да покаже фотосите.

EWAO

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР