На плаж Кабакум, на 2-3 метра от морето, вече са

...
На плаж Кабакум, на 2-3 метра от морето, вече са
Коментари Харесай

На варненски плаж се строи, общината не знае кой е поръчителят

На плаж Кабакум, на 2-3 метра от морето, към този момент са вдигнати основи, даже и скеле, на две здания. Сградата, която е със скеле, наподобява на първокласна вила, до момента в който за другата, която е единствено на основа, е рано да се каже какво се случва.
Работниците, които бяха там, не пожелаха да приказват пред камерата на Нова телевизия. " Не искам да беседвам с вас, не мога да ви бъда потребен ", бяха единствените думи на единия от служащите.
Направени са две инспекции по случая, съобщи Николай Няголов от дирекция " Управление на сигурността " към Община Варна. Съставени са актове на служащите, които са заварени, само че не и на възложителите.
Шокиращото е, че в Община Варна няма входирана скица за градеж по Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК). На пряк въпрос кой е наемател на плаж Кабакум, отговорът беше – ще бъде осъществена инспекция. Ако има нарушавания, ще има наказания, даде обещание Няголов. По думите му обаче, издигнатите към този момент основи могат да останат на плажа 2-3 месеца, тъй като такава била процедурата.
От Министерството на туризма споделят, че ще създадат незабавна инспекция.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР