На петия ден след трагедията в основно училище Владислав Рибникар“

...
На петия ден след трагедията в основно училище Владислав Рибникар“
Коментари Харесай

Граждани оставят цветя и палят свещи пред училището в Белград, където бе извършено масово убийство

На петия ден след нещастието в главно учебно заведение „ Владислав Рибникар “ в Белград, където 13-годишен възпитаник простреля девет души и рани други седем, жители и публични лица не престават да оставят цветя, да палят свещи и да пишат в книга за съболезнования, оповестява телевизия Ен1.

Министърът на образованието Бранко Ружич е положил венец и се е подписал в съболезнователната книга.

Ръководителят на Делегацията на Европейски Съюз в Сърбия Еманюел Жофре също постави венец и се подреди на опашка, с цел да се подпише в книгата за съболезнования.

Днес е последният ден от тридневния печал, който бе разгласен в страната след всеобщото ликвидиране, осъществено в белградското учебно заведение в сряда, 3 май. На идващия ден вечерта бе осъществено ново всеобщо ликвидиране от 21-годишен юноша, който простреля осем души и рани други 14 в три села в региона на град Младеновац, на към 40 км южно от Белград.

Министърката на опазването на здравето Даница Груичич заяви през днешния ден пред РТС, че двама от пациентите, ранени край Младеновац и Смедерево, са в сериозно положение, оповестява Българска телеграфна агенция.

По думите на министърката момичето, ранено при стрелбата в учебното заведение, също е в сериозно положение и с заплаха за живота.

Министерството на вътрешните работи на Сърбия пък прикани жителите да предадат на полицията всички оръжия, които имат, даже без съответно позволение, като увери, че няма да бъдат преследвани за това и разпитвани за историята на произхода на оръжията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР