На Пентагона, който е най-голямата административна сграда в света, скоро

...
На Пентагона, който е най-голямата административна сграда в света, скоро
Коментари Харесай

Слагат слънчеви панели на Пентагона

На Пентагона, който е най-голямата административна постройка в света, скоро ще бъдат инсталирани слънчеви панели, съобщи американското министерство на енергетиката, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Слънчеви панели на покрива, система за запазване на топлината и термични слънчеви панели " ще бъдат инсталирани във внушителната постройка на американското министерство на защитата, " с цел да бъде понижена зависимостта от системите, функциониращи с природен газ и изкопаеми горива ", се споделя в изказване на енергийното министерство.

Монтажът е част от общата политика на държавното управление на американския президент Джо Байдън за понижаване на енергийната консумация във федералните инфраструктури.

Пентагонът е една от общо 31 федерални здания, в които ще бъдат направени енергийни реконструкции, оповестява министерството на енергетиката.

Заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс съобщи, че Пентагонът работи в посока да направи инфраструктурите си по-устойчиви, по-сигурни и по-икономични.

Пентагонът е една от най-емблематичните здания в света, отбелязва Агенция Франс Прес.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР