на първото си заседание днес Министерският съвет освободи Борис Михайлов

...
на първото си заседание днес Министерският съвет освободи Борис Михайлов
Коментари Харесай

Новото правителство върна Румен Спецов начело на преходната агенция

на първото си съвещание през днешния ден Министерският съвет освободи Борис Михайлов от длъжността изпълнителен шеф на Националната организация за приходите (НАП) заради утежняване на събираемостта на приходите от Данък добавена стойност, се споделя в известие на държавната пресслужба.

За началник на организацията е назначен още веднъж Румен Спецов, уворнен от служебния кабинет при започване на август 2022 година, три дни след встъпането в служба на служебните министри.

В известието той е показан като висококвалифициран специалист с дълготраен опит в Националната
организация за приходите и в региона на данъчната политика и законодателство, както и отбраната на националната сигурност. Припомня се, че е приключил е Стопанската академия " Д. А. Ценов " - Свищов със
специалности " Икономика и търговия " и " Вътрешен финансов надзор ", Академията на Министерството на вътрешните работи със компетентност " Защита на националната сигурност ".

В интервала 2001 - 2015 година е заемал разнообразни експертни и управителни длъжности в Националната организация за приходите. Професионалният му опит е обвързван с разбор и следствие на данъчни излъга, оценяване на риска на комерсиалните браншове, взаимна работа с ДАНС, прокуратурата и задгранични партньорски организации и служби. Бил е съветник в региона
на финансите и данъчното законодателство. От май 2021 година до август 2022 година заема длъжността изпълнителен шеф на Националната организация за приходите, приключва формалното известие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg