На първото си редовно заседание ще трябва да създадат Временна

...
На първото си редовно заседание ще трябва да създадат Временна
Коментари Харесай

Днес е първото редовно заседание на депутатите. Какво предстои?

На първото си постоянно съвещание ще би трябвало да основат Временна комисия за разработване на устав за работа в този парламент. А също и да гласоподават предлагането на Движение за права и свободи на следващия ден да е неработен ден за тях поради мюсюлманския празник Рамазан Байрям, както и да гласоподават оставката на Лена Бориславова от обединението „ Продължаваме промяната-Демократична България “ като депутат.

Ден преди старта на новия парламент Бориславова изиска от ЦИК да бъде заличена като депутат. Тя беше определена за народен представител от ПП-ДБ от 24 МИР – София. ЦИК обаче не одобри заявката й и тя трябваше да постави клетва като народен представител, след което незабавно подаде оставка. Причината за отдръпването на Бориславова е, че тя ще поеме координационната роля на “Продължаваме смяната ” за локалните избори наесен. Бориславова разясни, че съответно ще работи за акцията и проблемите на София.

В дневния ред е и основаване на краткотрайна комисия, която би трябвало да създаде план на устав на новия парламент. В нея ще има представители от всяка парламентарна група.

Относно първите закони, които ще разискват депутатите, Росен Желязков уточни в коридорите, че първо ще се гледат тези, по които има съгласие. Това са за домашното принуждение, КПКОНПИ, Наказателно-процесуалния кодекс, законопроектите по Плана за възобновяване и резистентност. Според него по тях няма да има тежка политическа полемика и тежки препирни.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР