На първо четене парламентът забрани свободното разхождане на кучета над

...
На първо четене парламентът забрани свободното разхождане на кучета над
Коментари Харесай

300 лева глоба за куче без повод и намордник

На първо четене Народното събрание забрани свободното разхождане на кучета над 5 кг без мотив и намордник. Измененията бяха заложени в Закона за ветеринарномедицинската активност, импортирани от депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова.

„ За “ законопроекта гласоподаваха 145 народни представители, без „ срещу “ и с 5 „ въздържал се “. Промените се постановат във връзка със зачестилите произшествия с домашни кучета. Промените не разрешават свободното стартиране и извеждане без мотив на кучета с тегло над 5 кг.

Предлага се прецизиране на наредбата, обвързвана с извеждането на кучета без мотив или намордник, съгласно тяхната настъпателност. Допълнително са регламентирани изключенията от възбраната за свободно стартиране на извеждането на кучета без мотив.

Забраната няма да се отнася за кучета, които се пускат свободно в обособените и обозначени за това места в урбанизираните територии, по време на лов, подложени на образование при изискванията и по реда на наредбите и участващите в надпревари. Законодателят планува извеждането на кучета над 5 кг без мотив и намордник да се санкционира с санкция от 300 лева

За извеждането на нападателни кучета без мотив и намордник санкцията за нарушителите ще бъде в размер на 1000 лева 500 лева е санкцията за разхождане на кучета на детски площадки и тук-там, обозначени от общините със забранителни знаци.

ТопПреса
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР