На първо четене депутатите в бюджетна комисия приеха парите за

...
На първо четене депутатите в бюджетна комисия приеха парите за
Коментари Харесай

Плугчиева със сериозни критики към бюджета: Не е начинът да се посяга на земята

На първо четене депутатите в бюджетна комисия одобриха парите за 2024 година.

" Не доближава подготвеност. Прави се опит скрито да се прокара нещо сред цифрите и да се вземе решение. Това се трансформира в един жанр на работа на този кабинет. Финансистите са създали редица оферти към бюджета, с цел да може да се попълня приходната част. Не е методът да се протяга ръка на земята ", заяви бившият вицепремиер и зам.-министър на земеделието Меглена Плугчиева в студиото на  " Денят ON AIR ".

" Сигурна съм, че ще има сериозна социална реакция. Става въпрос за 340 млн. лева Държавата получава годишно лихва от 90 млн. лева Трябва да бъде ясно къде отиват тези средства и какво се случва в образованието, в демографската рецесия, не се подхващат никакви ограничения за подкрепяне на фамилиите и раждаемостта ", добави Плугчиева.

По думите ѝ политиците мислят единствено за четиригодишен мандат и дали ще бъдат още веднъж избрани отново.

" Не са разпратени обезщетенията за войната в Украйна, не са включени тези 426 млн. лева за отплата на животновъдите. Родното ни произвеждане ще се свива от ден на ден. Трябва да се направи разбор на дефицитите и да има ясно дефинирани ограничения с ясни периоди, с цел да може секторите на селското ни стопанство да бъдат избавени ", сподели Плугчиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея фактът, че земеделците стачкуват, демонстрира, че още веднъж са взети решения, които не са в тяхна изгода. По думите ѝ това е несериозно и безконтролно, защото касае ориста на една цяла страна на фона на два военни спора.

На въпрос каква е заварката на кабинета, тя отговори, че непрестанно се оправдават с Брюксел и Европейски Съюз, само че нищо отговорно не се пази - всеки ден има упреци и рецензии.

" На изборите толкоз дребен % хора отидоха да гласоподават. Отново стигаме до обстоятелството, че не болшинството ръководи. Останалата част от обществото или не гласоподава, или гласоподава с " не поддържам ". Това са алармиращи резултати, които не могат да бъдат подценени ", уточни Плугчиева.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР