На първата си публична изява след загубата на изборите тази

...
На първата си публична изява след загубата на изборите тази
Коментари Харесай

Стефан Янев е доволен от изборните резултати на "Български възход"

На първата си обществена изява след загубата на изборите тази неделя водачът на " Български напредък " Стефан Янев дефинира резултатите на партията си като положителни, тъй като въпреки че не съумя да влезе в 49-тото Народно заседание, групировката е съумяла да притегли 80 хиляди гласоподаватели. Той изясни отливът на гласоподаватели от партията с непопулярните решения, в които е взела участие като да вземем за пример решението за оказване на военна помощ за Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според Янев партиите в 49-ия парламент би трябвало да решат двата най-важни въпроса - да бъде образувано държавно управление, което стабилно да взема решение проблемите на жителите и бизнеса и да се откри верният баланс от позиция на фискалната политика и да се одобри бюджет. " Това е отговорност на партиите, които влизат в новия парламент. " Български напредък " ще бъде коректив, въпреки и отвън него, уточни ръководителят на партията.

По думите на Янев стилът на " Български напредък " в 48-мото Народно заседание е бил в търсенето на компромис. Този вид държание го виждаме към този момент и при други партии, тонът към този момент е по-смирен, разяснява водачът на " Български напредък " опцията за постоянно държавно управление. Оптимист съм от позиция на цялостното говорене, скептицизмът го оставям на чисто частните партийни сметки, уточни той. Добави, че като извънпарламентарна партия " Български напредък " ще се концентрира върху построяването на партийни структури и идния локален избор.

Зам.-председателят на партията Виолета Комитова не изключи опцията да бъде претендент на партията за кмет на София на локалните избори през октомври. Имам сериозна гражданска поддръжка, само че това ще бъде групово решение, акцентира тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР