На първата от поредицата от срещи, проведена от най-голямата политическа

...
На първата от поредицата от срещи, проведена от най-голямата политическа
Коментари Харесай

След срещата с ГЕРБ: ДПС настояват да има редовен кабинет

На първата от поредицата от срещи, извършена от най-голямата политическа мощ с ГЕРБ с Движението за права и свободи, двете обединения са стигнали до разбирането, че на страната е нужно устойчиво постоянно държавно управление. Това обявиха след срещата представителите на двете парламентарно показани сили.

" Тази среща мина под разбирането на двете партии за отговорността, която имаме всички ние пред българските гласоподаватели за излизане от политическата рецесия. Това може да стане единствено със сформиране на кабинет и продължение на работата на Народното събрание по неотложните тематики. Нашето схващане е, че тази отговорност я споделяме всички, само че отговорността на ГЕРБ е доста по-голяма, тъй като на втори следващи избори те са първа политическа мощ ", съобщи заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Движение за права и свободи и ГЕРБ са постигнали единодушие по външнополитическите тематики, свързани с геополитическата ориентировка на страната ни, както по тематиката с държавния бюджет, показа още той.

" Как може да бъде формирано държавно управление, какъв формат ще бъде това държавно управление, това ще решат водачите на лидерска среща ", избягна от конкретика Цонев.

" Трябва първо да го напишем този проект ", сбит бе на въпрос на News.bg дали след разговорът с Движение за права и свободи е задействан " проект Б ", за който анонсира Бойко Борисов, на собствен ред след срещата вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев.

" След като ПП/ДБ не желаят да водят повече диалози с нас, откакто декларирахме, че ще приказваме с всички останали, през днешния ден организирахме диалог по секторни политики. Не сме очаквали резултат за или срещу споделена отговорност да чуем от сътрудниците, говорихме по актуалните тематики ", обобщи извършените диалози ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя удостовери и позицията на Цонев от по-рано за реализиран консенсус по базови тематики като геополитика и бюджет.

Що се касае до правосъдната промяна обаче: " Те обаче още веднъж слагат различен въпрос - за конституционни промени, които към този момент сме коментирали към този момент, и за което и ние, и " Демократична България " имаме подобие. В този смисъл не можем тук да кажем - черно и бяло. "

Атанасова още веднъж бе безапелационна, както и сътрудника си Йордан Цонев - тематиката за взаимно ръководство би следвало да бъде разисквана при диалог сред водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР