На парламентарните избори в Германия в неделя се очаква рекордно

...
На парламентарните избори в Германия в неделя се очаква рекордно
Коментари Харесай

Германските социолози очакват рекодно ниска изборна активност

На парламентарните избори в Германия в неделя се чака рекордно ниска изборна интензивност, сочат последните социологически данни. Очаква се към 63 % от имащите право на глас да отидат до урните. Преобладаващата част от тях ще изберат още веднъж Ангела Меркел. Подкрепата за Християндемократическия съюз на канцлера остава непроменена - 36 %.

Социалдемократическата партия на Мартин Шулц продължава да губи. По последни данни социалдемократите получават едвам 21,5% и това е най-слабото им показване в следвоенната история на Германия, оповестява БНР.

На този декор се обрисува опазване на статуквото, счита шефът на новините в публичната немска телевизия ЦДФ, Матиас Форноф в изявление за националното радио.

"Резултатите демонстрират, че ръководещата коалиция от християндемократи и социалдемократи би имала напълно удобно болшинство ", разяснява Форноф.

Сериозен растеж бележи „ Алтернатива за Германия”, която може да се окаже трета политическа мощ в Германия. Наблюдателите чакат и възможни изненади, защото единствено дребна част от интервюираните гласоподаватели заявават намерено, че в неделя ще гласоподават за крайно-дясната групировка

"Много от интервюираните не признават, че ще гласоподават за „ Алтернатива за Германия”. Това от своя страна прави прогнозите извънредно сложни. Едно е ясно - ксенофобската партия ще бъде показана в Бундестага, освен това с добър резултат. Никой не е благополучен от обстоятелството, че в постройката на Райхстага ще приказват политици, които не зачитат Конституцията, които се намират в крайно-дясното политическо пространство, които настояват скандални неща по отношение на националсоциалистическото минало на Германия. Така че обстановката не е приятна и заплашва демокрацията. ", добавя Матиас Форноф.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР