На парламентарните избори ние ще имаме нова политическа ситуация. Това

...
На парламентарните избори ние ще имаме нова политическа ситуация. Това
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ще има нови играчи в парламента

На парламентарните избори ние ще имаме нова политическа обстановка . Това сподели политологът Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд " в ефира на БНР. Който и да ръководи, който и да е първи, обстановката ще бъде доста друга, тъй като ще има нови играчи в Народното събрание, балансите ще бъдат разнообразни. И сега, в който се сформира 45-ото Народно събрание, ще е основно значимо дали ще излъчи или не настройка, дали ще има или не предварителни парламентарни избори след постоянните . Тогава към този момент политическите сили ще стартират пазарлък кой-кого-какво да поддържа и надлежно кои да са евентуалните претенденти.

Движение за права и свободи избърза - очевидно там има трайно решение против Радев. Това не е за подценяване, тъй като партийната поддръжка на Движение за права и свободи за президент е изключително основна, посочи Ганев. Почти всички определени президенти са били с поддръжката на Движение за права и свободи - просто има едни 400 000 гласа от горната страна. Не единствено че Радев се лишава от 400 хиляди гласа, само че и това са 400 хиляди гласа за неговия конкурент. Разбира се, има доста време до тогава.

Той добави и че всеки мотив се употребява за спор сред президентската администрация и изпълнителната власт.

Другото - продължение на почистване на вътрешнопартийни сметки от страна на Българска социалистическа партия . Имам поради прекратяването на участието в партията на Георги Гергов. Пловдив не е бил най-силното място на Българска социалистическа партия на които и да е избори, само че няма никакво подозрение, че в този момент резултатът ще бъде по-лош. Нинова по никакъв метод не е решила да стартира някаква форма на смяна в политиката в своята партия . Тя играе доста внезапно по отношение на вътрешнопартийната си съпротива - безкомпромисно, силово, без опити да интегрира най-малко част от нея. Българска социалистическа партия е партия на лобита. В Българска социалистическа партия мощният водач по принцип не е силов водач, а балансьор на тези лобита .
 Дата за избори нямало, само че акция имало
Дата за избори нямало, само че акция имало

Димитър Димитров: Спорят за дата, само че в действителност приказват кой на каква позиция е

Големият въпрос е дали Нинова вижда като собствен съперник в лявото пространство президента Радев и дали това ще се отрази по някакъв метод на поддръжката на Българска социалистическа партия на Румен Радев за втори президентски мандат. Това е основно, тъй като е явен спорът сред " Позитано " и президента, има и задоволително мотиви за това. Президентът не отхвърля изрично дали ще прави лична партия.

Припомняме, на 7 декември 2020 година президентът Румен Радев прикани изборите да се проведат в период и.

На 5 януари 2021 година президентът стартира съвещания със здравните управляващи по какъв начин да се проведат. След това се. На 7 януари Радев се за идните избори.

На 6 януари министър председателят съобщи, че датата за изборите към този момент е решена - 28 март, съотвено

Преди това ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева сподели, че
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР