На панаирната сцена на 134-тото издание на есенния панаир във

...
На панаирната сцена на 134-тото издание на есенния панаир във
Коментари Харесай

Стотици врачани танцуваха и пяха на грандиозния концерт на Gipsy Kings и Pablo Reyes!

На панаирната сцена на 134-тото издание на есенния панаир във Враца гостуваха именитите музиканти от Джипси Кингс със основателя на групата Пабло Рейес.

Повече от 2 часа каталонските музиканти раздвижиха кръвта и страстите на врачани - от възрастни хора с бастунчето до дребни деца. Поколения хора са израснали с ритмите на фламенкото, което групата популяризира по музикалните сцени в целия свят.

В ранния следобед кралете на фламенкото се срещнаха с кмета на града Калин Каменов и публицисти.

Пабло Рейес показа членовете от настоящия състав на групата: Тони Кортес, Били Кортес, Антойн Кортес, Алайн Натал и Микаел Кантарел.



Концертът във Враца е единствен за България. Последните изяви на каталонските музиканти са били в Санкт Петербург /Русия/, а преди този момент в Казахстан. След враца ще отпътуват за концерти в страни от Америка.



Музикантите споделиха, че още при предходното си посещаване в България са харесали българската кухня, изключително им се е понравила нашенската каварма. Очаровани са от гостоприемството на общинските управляващи и природата на Враца.



Кметът им подари по бутилка бяло вино и локална ракия от най-доб

рата марка в Северозападния район.

Пабло Рейес, откакто описа по какъв начин е основана групата от неговите братя и братовчеди, добави, че единственото, което може да каже като музикант, е че ще свирят от душа и сърце, както постоянно на техните концерти. 74- годишният реализатор с усмивка съобщи, че " Обичаме Ви, обожаваме Ви и благодарим за поканата да гостуваме във Враца ".



И в действителност на концерта Джипси Кингс стигнаха до всяко сърце - пяха и се раздадоха до последно, след 2 биса се отдръпнаха да раздадат подписи на многолюдната навалица от почитатели.

Вижте част от атмосферата на концерта във идващото видео:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР