На островите Лесбос, Хиос и Самос децата на мигранти и

...
На островите Лесбос, Хиос и Самос децата на мигранти и
Коментари Харесай

Министеството на образованието в Гърция изготви специални образователни програми за децата бежанци

На островите Лесбос, Хиос и Самос децата на мигранти и бежанци стартират образователната година. Министеството на образованието изготви специфични просветителни стратегии за тези деца. Учителите работят с преводачи и психолози. Много от децата на островите са без родители и за тях се поставят специфични грижи.

Свикнали към този момент с наличието на бежанците, жителите на гръцките острови не оказаха опозиция за това, че бежанците ще учат в същите учебни заведения с гърците. Ученици и родители събраха средства и им раздадоха дарове.

В същото време кметът на остров Лесбос изпрати до държавното управление и медиите послание с искане да се изнесе огромна част от настанените на острова мигранти и бежанци. В лагери за 700 индивида живеят над 2 хиляди. Сблъсъците сред самите мигранти са всекидневие.

Само от началото на месеца над 2700 мигранти са достигнали до гръцките острови в Егейско море, по публични данни на граничните управляващи. В град Вати на остров Самос мигрантите са колкото жителите.

Правителството в Атина чака решение от страна на Европейския съюз за прехвърлянето на бежанците от островите към други страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР