На организираната във Варшава от Полша и Швеция донорска конференция

...
На организираната във Варшава от Полша и Швеция донорска конференция
Коментари Харесай

Донорската конференция във Варшава събра 6,5 млрд. долара за помощ на Украйна

На проведената във Варшава от Полша и Швеция донорска конференция за подкрепяне на Украйна бяха събрани 6,5 милиарда $. Това разгласи полският министър-председател Матеуш Моравецки в заключителното си изявление, предава БГНЕС.

„ Общо събрахме 6,5 милиарда $. Това е задължението ни досега “, сподели той, като акцентира, че сумата към момента може да бъде увеличена, защото участниците не са изслушали всички заявки, получени на конференцията.

„ Ще създадем по този начин, че тези средства да стигнат до Украйна допустимо най-скоро “, увери полският министър председател.

По време на конференцията представители на интернационалните организации, държавни глави и държавни управления на разнообразни страни персонално и във видеоформат описаха за помощта, която е била предоставена на Украйна, дадоха обещание по-нататъшна поддръжка и отпуснаха средства, като внесоха разнообразни суми във всички типове фондации и неправителствени организации, които оказват помощ на Украйна. Планира се тези средства да бъдат заделени за филантропична помощ и възобновяване на страната.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР