На огромна трагедия станаха свидетели участниците и зрителите на мача

...
На огромна трагедия станаха свидетели участниците и зрителите на мача
Коментари Харесай

Страшна трагедия разтърси футбола! По време на мач загина

На голяма покруса станаха очевидци участниците и феновете на мача сред Железни брод и Арсенал (Чешка липа) от районното състезание на Либерец (Чехия). Страничният арбитър на срещата Зденек Наденик се строполил на терена и почитал, оповестява Блиц.

``
реклама

Лекарят на мача незабавно повикал медицински екип на незабавна помощ. Лайнсменът бил един от обичаните на футболистите в шампионата поради приятелското им отношение към тях.

„ Момчета, намалете темпото, с цел да си поема мирис “, споделил арбитърът на играчите тъкмо преди да се строполи на терена. Думите му бяха разкрити от дългогодишния другар на съдията Мирослав Цихларж във „ Facebook “.

За страдание това били последните думи в живота на Наденик. Опитите да бъде наведен в схващане на терена не помогнали. Съдията бил откаран в болница с хеликоптер с диагноза спукана сърдечна аорта. Направена е незабавна интервенция, само че лекарите не съумели да спасят живота на рефера.

48-годишният Зденек Наденик е бил футболен арбитър отвън работно време. Основната му специалност е артист към спектакъл „ Ф. К. Шалда “ в Либерец, където даже изпълнявал арии в оперни постановки.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР