На официална церемония, в навечерието на 24 май, министърът на

...
На официална церемония, в навечерието на 24 май, министърът на
Коментари Харесай

Министър Тодоров награди десетки артисти и дейци за приноса им към културата

На публична гала, в навечерието на 24 май, министърът на културата Найден Тодоров награди десетки актьори и дейци за приноса им към културата. Това оповестиха от МК.

Церемония се състоя в на " Сцена 17 " в Министерството на културата. На нея участваха заместник-министрите на културата Амелия Гешева, Виктор Стоянов и Илко Ганев, както и шефове на дирекции в МК.

Тодоров означи, че Министерството на културата чества 24 май дружно с хората на науката, които търсят истината, а в България, в продължение на десетки години след Освобождението, Министерството на културата и Министерството на образованието и науката са били едно цяло.

Ролята на изкуството е да успокои тези, които са в паника и да разтревожи прекомерно спокойните , уточни той, цитирайки мексиканския стихотворец Сезар Круз.

Престижните оценки на Министерството на културата по случай 24 май получиха актьори, музейни експерти, читалищни деятели, писатели - персони от разнообразни области на духовния живот и просвета.

Награда на Министерството на културата " Златен век " - огърлие и Грамота за извънреден принос в развиването и одобряването на българската просвета и национална еднаквост и във връзка 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност получиха: Валя Балканска, Рашко Младенов, проф. д.и.н. Станислав Станилов, Атанас Киряков, доцент доктор Никола Лаутлиев доцент доктор Красимира Александрова. По-късно ще получат своите огърлия Силви Вартан и Соня Йончева.
 Служебният министър на културата и Софийската филхармония презаписаха химна
Служебният министър на културата и Софийската филхармония презаписаха химна

Институците ще употребяват цифровите записи на химните на България и на Европа безвъзмездно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР