На официална церемония в Гербовата зала на президентството държавният глава

...
На официална церемония в Гербовата зала на президентството държавният глава
Коментари Харесай

Радев награди с Мадарски конник испанския посланик

На публична гала в Гербовата зала на президентството президентът Румен Радев удостои с медал " Мадарски конник " първа степен посланика на Кралство Испания Алехандро Поланко Мата. Държавното отличие се връчва за изключително огромните заслуги на дипломата за укрепването и развиването на двустранните връзки сред Република България и Кралство Испания.

В словото си президентът Румен Радев съобщи, че България среща в лицето на Испания освен значим сътрудник и съдружник, само че и другар на страната ни. Отношенията сред Испания и България са на повече от 110 години и се основават на градивен политически разговор, на задълбочаващи се търговско-икономически отношение, само че и на учебен, културен и теоретичен продан. Радев благодари на Мата, че са активизирани връзките сред България и Испания, както и първата публична аудиенция на български президент в Испания.

Радев е удовлетворен, че Испания и България са разширили съдействието си във значими области като науката, образованието, туризма, културата, сигурността и защитата. Когато се приказва за културни и исторически връзки, със съдействието на посолството на Испания се издали книги от Испания в България.

Румен Радев благодари на Мата и за неговите дейни старания България да получи дейна поддръжка за българското участие в Шенгенското пространство. Той е сигурен, че България и Испания ще надградят в връзките си за мира, сигурността и стабилността в Европа. Радев пожела здраве, бъдещи триумфи и фамилно благополучие на посланика на Кралство Испания у нас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР