На официална церемония в Гербовата зала на президентската администрация държавният

...
На официална церемония в Гербовата зала на президентската администрация държавният
Коментари Харесай

Радев: Учените съхраняват жаравата на националната идентичност

На публична гала в Гербовата зала на президентската администрация президентът Румен Радев удостои с държавни оценки видни български учени.

Орден " Св. Св. Кирил и Методий " първа степен получи проф. Николай Жечев за неговия принос в региона на историческата просвета.

За приноса си в развиването на здравното обучение проф. Невена Цачева беше наградена с медал " Св. Св. Кирил и Методий " втора степен. Медал " За заслуга " получи ст.н.с. доктор Александър Скордев за заслугите му в региона на инженерните науки и като държавник.

В словото си президентът Румен Радев съобщи, че в навечерието на Деня на националните будители - 1 ноември, за него е чест да връчи високи държавни оценки на трима българи, които със своите креативен търсения и научни достижения са горделивост за България.

Постигнатото от вас има общо и значимо значение за нашето общество, тъй като съхранява нашите духовни корени и жаравата на националната еднаквост , тъй като усъвършенства средата за запазване на публичното здраве, тъй като покачва конкурентоспособността на производството и качеството на живот, съобщи президентът.

Постигнатото от вас има още по-голям смисъл с вашия образец на безрезервност и креативен порив , с построените от вас мощни проучвателен екипи, с множеството ваши възпитаници и почитатели. С откровено почитание ви приветствам още един път за високите оценки и ви искам здраве и сили за нови креативен, професионални и персонални триумфи, приключи речта си президентът.

От името на наградените проф. Невена Цачева благодари за оценката и пожела на президента здраво здраве, персонално благополучие, удовлетвореността и насладата от реализирани триумфи да го съпътстват , с цел да може да реализира просперитета и благоденствието на България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР