На официална церемония в длъжност стъпват министрите от второто служебно

...
На официална церемония в длъжност стъпват министрите от второто служебно
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Встъпва в длъжност второто служебно правителство на Донев

На публична гала в служба стъпват министрите от второто служебно държавно управление с министър председател Гълъб Донев. Те ще положат клетва, а президентът Румен Радев ще показа целите и дилемите на служебното държавно управление.

Церемонията стартира с химна на България. След което президентът разказа в каква обстановка е поело страната предходното служебно държавно управление, което е в съвсем същия състав и в новия си мандат. Затова и целите, които насочих към вас бяха с този фокус - цени, горива, приходите на хората, покупателната опция на българските жители. Въпреки лимитираните принадлежности, вие успяхте да спрете свободното рухване на страната, съобщи Румен Радев.

Точно преди 6 месеца вие поехте отговорност за ръководството на страната в сложен миг. Прогнозите вещаеха мощно отрицателни сюжети за стопанската система и благосъстоянието на хората.



Президентът Румен Радев е самобитен рекордьор в основаването на служебни кабинети, напомня Дарик. Пет служебни държавни управления за миналите пет години, от които четири единствено в последната година и половина, е основал президентът Румен Радев. В четвъртък със собствен Указ президентът разпусна 48-то Народно събрание и непосредствено назначи 9-ото служебно държавно управление в историята на страната.

В новото служебно държавно управление на Радев министър председател в него остава Гълъб Донев, съставът на кабинета е същия като предходния, само че този път Радев избра да назначи някогашния шеф на Държавната опера в Русе и настоящ шеф на Софийската филхармония Найден Тодоров.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР