На официална церемония председателят на Административен съд – Благоевград Мария

...
На официална церемония председателят на Административен съд – Благоевград Мария
Коментари Харесай

Трима съдии положиха клетва и встъпват в длъжност в АС – Благоевград

На публична гала ръководителят на Административен съд – Благоевград Мария Тодорова посрещна съдиите, спечелили състезанието за в началото назначение в Административен съд – Благоевград. Ася Тодорова, Георги Иванов и Тодор Тодоров поставиха клетва и подписаха клетвен лист пред съдиите от Административен съд – Благоевград.

„ Поздравявам ви с триумфа, който сте постигнали във вашето кариерно развиване! Добре пристигнали в правосъдната власт! Вие имате привилегията да сте част от колектива на Административен съд – Благоевград. Посрещам ви в обединен колектив и ви поздравявам в атмосфера на колегиалност и поддръжка, с усърдни и виновни чиновници в администрацията.

Пожелавам ви да продължите професионалния си път с воля и сила, с мъдрост и отговорност, с цел да затвърдим дружно постигнатите отлични резултати в активността на съда. Вярвам, че с общи старания ще отстояваме справедливостта, правовия ред и върховенството на закона “, приветства ги ръководителят на съда Мария Тодорова.

Новите магистрати в Административен съд – Благоевград са с дълготраен професионален опит като адвокати. Съдия Ася Тодорова е с 20 години юридически стаж. Повече от половината от професионалния опит на арбитър Тодор Тодоров е във Върховния административен съд, където 9 години е бил правосъден асистент. 12 години стаж като правосъден асистент във Върховен административен съд има досега и арбитър Георги Иванов, който до назначението му в Административен съд – Благоевград е работил и като юридически специалист в Инспектората към Висшия правосъден съвет.

Новите съдии са назначени на незаети щатни длъжности в осъществяване на Решение по Протокол № 42/23.11.2021г., т.6.25.4. на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. На 15.02.2022г., на публична гала във Върховния административен съд те встъпват в служба.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР