На официална церемония бе открит новоизграденият параклис “Св.Вмчк. Георги Победоносец

...
На официална церемония бе открит новоизграденият параклис “Св.Вмчк. Георги Победоносец
Коментари Харесай

Откриха новоизграден параклис в квартал “Бистрец”

На публична гала бе открит новоизграденият параклис “Св.Вмчк. Георги Победоносец ” в квартал “Бистрец ”.

Кметът Калин Каменов приветства присъстващите и благодари на всички, които са помогнали за построяването на православната обител.



“Въпреки компликациите и сериозните провокации, с общи старания успяхме изцяло да приключим градежа на храма. За тези 18 години стотици поданици и локални бизнесмени са подкрепили построяването му. Днес всеки от вас би трябвало да бъде горделив, тъй като храмът нямаше да е реалност без вашата поддръжка. През актуалната година ние показахме, че обединени можем доста повече. Успяхме да възстановим настилките на част от пътната мрежа, построена е и детска площадка. Вярвам, че в случай че сме единни, ще успеем да надградим постигнатото. Честит празник! ” - сподели кметът и добави, че локалната администрация е планувала средства за ремонт на парка в квартала.

Кметският прокурист - Владимир Тодоров благодари на жителите на “Бистрец ” за поддръжката и положените старания за построяването на параклиса.

Параклисът бе осветлен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.



На жителите и гостите на квартала бе раздаден курбан за здраве и благоденствие. Програмата ще продължи с осъществявания на самодейците от локалното читалище.

На събитието участваха още: националният представител Петя Аврамова, общински съветници, заместник-кметовете Цветан Стойчков и Александър Владимиров, кметовете на обитаеми места, донори на храма и поданици на квартал „ Бистрец ”.

За построяването на параклиса са вложени над 35 000 лв. от бюджета на Община Враца. От Врачанска Митрополия, бяха обезпечени още 10 000 лв. от дирекция „ Вероизповедания “. За реализирането на плана са дарени средства от локални бизнесмени и поданици на квартала.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР