На Общо събрание, което се проведе на 12 декември, членовете

...
На Общо събрание, което се проведе на 12 декември, членовете
Коментари Харесай

Българската петролна и газова асоциация избра новия си председател

На Общо заседание, което се организира на 12 декември, членовете на Българската петролна и газова асоциация избраха нов Управителен съвет, както изисква Уставът на организацията. От своя страна Управителният съвет избра своя нов ръководител – Светослав Бенчев.

Членовете на БПГА благодариха за сполучливата активност на досегашния ръководител Живодар Терзиев, който оглавяваше асоциацията в продължение на два мандата. Според Устава мандатите на един и същи ръководител са лимитирани точно до два.

Бенчев е част от екипа на БПГА от 2010 година, започвайки своята активност като специалист по европейско и интернационално право. От 2015г. извършва длъжността правист, а от 2019г. – основен правист, служба, която заема в асоциацията до избирането си. През годините е взел участие в голям брой конгреси, интернационалните и национални работни срещи, работил е върху разнообразни правни и нормативни въпроси. Познава от близко активността на асоциацията, особеностите на сектора, развиването и трендовете на пазара на течни горива.

Светослав Бенчев е ученик на Националната гимназия за антични езици и култури „ Св. Константин Кирил-Философ ”. Той продължава образованието си в университета „ Робърт Шуман ” в Страсбург в региона на интернационално и европейско право. Завършва магистратура „ Общностно право ” в университета на Люксембург, след което специализира в Съда на Европейския съюз.

Работил е в частния бранш във Франция. Има магистратура „ Право на интелектуалната благосъстоятелност ” от Центъра за проучване на интелектуалната и индустриална благосъстоятелност в Страсбург. Съосновател на Асоциацията на българските студенти в Страсбург. Автор на публикации, свързани с правото на Европейски Съюз в региона на данъчната политика и двойното облагане, със Закона за ресурси от петрол и нефтопродукти, Закона за налог добавена стойност и други, както и на изявления в българския щемпел по настоящи въпроси.

Владее френски и британски език.

Българската петролна и газова асоциация е учредена през 1999 година. В момента тя сплотява 16 компании, които държат над 70% от пазара на горива.

БПГА е национално представителна организация. Член на Българската стопанска камара.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР