На обходния път на Поморие се работи изключително мобилизирано, спазвайки

...
На обходния път на Поморие се работи изключително мобилизирано, спазвайки
Коментари Харесай

През лятото транзитният трафик ще бъде изведен от Поморие


На обходния път на Поморие се работи извънредно мобилизирано, спазвайки всички ограничения за битка с COVID-19, с цел да може придвижването по близо 6-километровото трасе да се пусне през лятото. Това рапортуваха строителите на обекта при инспекцията на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски, оповестяват от api.bg.

Ще се изградят и в допълнение два селскостапански подлеза, с които ще се улесни достъпът на земеделските стопани до нивите им. В момента на обекта се правят диги, реорганизация на водопроводи, колекторна система, довършителни работи по водостоците, а на кръгово кръстовище за с. Каменар при 218-ти км предстоят асфалтови работи.

Строителсвото на обходния път на Поморие, което стартира в средата на месец май предходната година, е последният стадий от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг. С построяването му директното придвижване ще се изнесе отвън града, ще се увеличи сигурността на придвижването и ще се понижи замърсяването на въздуха. Обходният път на Поморие се извършва със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за към 20,6 млн. лева На 15 юни 2018 година беше пуснато придвижването по обхода на Ахелой и четирилентовия път в сектора сред Поморие и Ахелой, с обща дължина над 9 км. Те също бяха финансирани от бюджета с близо 45 млн. лева

Председателят на АПИ Георги Терзийски мина и по бъдещото трасе на северния обходен път на Бургас. В момента пътната организация организира социална поръчка за избор на строител на обхода, с дължина 4,7 км. Индикативната стойност на плана е 52 910 000 лева без Данък добавена стойност, а средствата са още веднъж от републиканския бюджет. С построяването му директният трафик, приближаващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас, ще се изнесе отвън центъра на града. По този метод ще се увеличи сигурността на придвижване за пътуващите от Западна и Северна България като се избягна влизането в регионалния град. Трасето на северния обход ще стартира при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро и наоколо до актуалното кръстовище, ще минава на запад заобикаляйки езерото, а по-късно ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще приключва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством 4 пътни възли. Срокът за осъществяване на строителните работи е 18 месеца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР