На някои хора винаги им е рано, когато става дума

...
На някои хора винаги им е рано, когато става дума
Коментари Харесай

Тази възраст е перфектната за сключване на брак

На някои хора постоянно им е рано, когато става дума за женитба. Честно казано никой не може да ви каже каква е идеалната възраст за подписване на брак. В някои страни като Индия да вземем за пример, в случай че дамата е трансферирала 25 години и към момента не се е омъжила, тя се смята за остаряла мома, до момента в който в други пък е обикновено да минеш под венчилото след 30-те.

Статистиката демонстрира, че разводите са доста по-малко, в случай че бракът е подписан сред 27 и 33 години съпоставяне с браковете, които са били подписани под тази възраст. Нека погледнем какви са преимуществата и минусите при сключването на брак в другите възрасти.

Да сключиш брак на 20-25 години

На тази възраст нормално човек стартира да гради своето бъдеще. Прави проекти за него и е изпълнен с сила. Това е възрастта, в която нормално хората са най-активни в любовта. Предимствата на брака сред сътрудници в тази възраст, е, че и двамата са млади и енергични и редом ще се развиват и минават през провокациите на живота. Също по този начин ще отгледате детето си, до момента в който сте млади и към 40-те към този момент ще сте го отгледали. Недостатъците са, че няма да бъдете сигурни в качествата си и в това, което ви чака в бъдеще. Вероятно към момента не сте задоволително финансово постоянни и нямате постоянна основа, върху която да стъпите. Липсата на задоволително зрялост също може да бъде съществено предизвикателство при развъждането на деца.

Да сключиш брак сред 25-30 години

В този диапазон към този момент знаете какво желаете от живота и може би сте постигнали част от задачите си. Имате постоянна работа и сте минали през значително житейски компликации, от които сте си извлекли нужните поучения. Именно в тази възраст множеството хора считат, че са подготвени да сключат брак, защото са прекарали задоволително дълго време с половинката си, а също така са натрупали и нужния житейски опит, с цел да подхващат тази крачка.

Предимствата да сключиш брак на тази възраст е, че към този момент си задоволително зрял и евентуално си се насладил на свободата като самостоятелен. Готови сте да поемете отговорност и да продължите взаимния си живот с индивида, с който желаете. Недостатъците са свързани с това, че може би ще ви се наложи да си вземете няколко година отмора от работата, с цел да отгледате детето си и след това ще ви бъде мъчно да възродите кариерата си.

Да сключиш брак сред 30 и 35 години

Предполага се, че на тази възраст към този момент сте се осъществили в професионален проект и имате постоянни приходи. Знаете какво желаете от живота и се справяте ловко във всяка обстановка. Опитът ви с другия пол е задоволителен, с цел да знаете какво търсите от бъдещия си съпруг/а. Предимствата на бракът в тази възраст, е, че и двамата сте задоволително зрели хора и бихте могли да положите едни постоянни основи за взаимен живот. В професионален проект евентуално към този момент сте се открили и кариерата няма да ви бъде преди всичко. Успели сте да постигнете рутина и да внесете ред в живота си. Недостатъците са свързани със зачеването, защото чисто физиологически дамата по-трудно забременява. Също по този начин, когато влезете в 50-те си години, децата ви към момента ще бъдат в тийнейджърска възраст.

Да сключиш брак след 35+ години

На тази възраст евентуално към този момент сте самостоятелни и задоволително сполучливи хора в персонален и професионален проект. Навлизате в стадий от живота си, в който може да се посветите напълно на фамилията и чудесно знаете от какъв сътрудник имате потребност. Именно това е едно от най-големите преимущества да сключиш брак в по-зряла възраст. Също по този начин към този момент сте се наживели и не сте пропуснали да се забавлявате задоволително в живота. Чувствате се улегнали и подготвени за фамилен живот. Основният минус е обвързван със зачеването на дете, което може да се окаже сериозен проблем. Отглеждането на деца изисква огромна сила, която може да ви липсва тъкмо, когато са в най-трудната си възраст – пубертета.

Източник: poznanieto.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР