На новогодишния концерт в София ще има светлинно шоу, но

...
На новогодишния концерт в София ще има светлинно шоу, но
Коментари Харесай

Без фойерверки, но със светлинно шоу - Нова година в София

На новогодишния концерт в София ще има светлинно шоу, само че няма да има фойерверки.

Това заяви пред публицисти заместник-кметът на Столичната община в направление “Социални действия и интеграция на хора с увреждания ” Надежда Бачева, предава Българска телеграфна агенция.

Концертът на площад „ Батенберг “ ще стартира на 31 януари от 21:30 ч. и ще продължи до 01:00 часа след среднощ. Причините, които Бачева уточни за неналичието на фойерверки, са да не се смущават животните, децата и хората с увреждания. Тя прикани и присъстващите на концерта също да се въздържат от потреблението им. 

Директорът на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столичната община Красимир Димитров уточни, че градският превоз ще работи с удължено работно време, като метрото ще работи през цялата нощ. Димитров изясни, че, поради градежа на сцената, придвижването ще бъде възпрепятствано оптимално късно – от 18:00 ч. на 31 декември, когато ще бъде лимитирано по бул. " Цар Освободител ", като преди този момент, ще бъде единствено в едното платно. След 05:00 часа на 1 януари ще бъде пуснато и придвижването към сцената, с цел да не се попречва в първите дни от новата година. 

Главен контрольор Иван Георгиев, шеф бранш „ Масови мероприятия ” в Столична дирекция на вътрешните работи, уточни, че както всяка година, по този начин и тази, Столична дирекция на вътрешните работи ще предприеме нужните ограничения за обезпечаване на реда и пътната сигурност преди, по време и след новогодишния концерт. Около 18:00 ч. на 31 декември ще бъде лимитирано придвижването на транспортни средства по бул. " Цар Освободител ", както и прилежащите улици към булеварда, като в сектора от ул. „ Георги Ст. Раковски “ и пл. " Независимост " ще бъде спряно придвижването, изясни Георгиев. 

По думите му ще има построен периметър към пл. " Княз Александър I ", където ще има сложена ограда и полицейска лента, като по протежението ѝ ще има има ситуирани и полицейски чиновници. Гражданите, искащи да посетят събитието, ще могат да го създадат от 19:00 ч., като ще бъдат пропускани през шест контролни пункта, които са обособени по периферията на площада, изясни Георгиев. Той добави, че малолетни и малолетни  няма да бъдат допускани без родител или компаньон. Главен контрольор Георгиев уточни, че към 200 полицейски чиновници ще бъдат ангажирани със събитието, а общинските чиновници ще са 12.

В брифинга взе участие и Свилен Ноев от група " Остава ", който уточни, че концертът ще стартира с ViliDJ Brazz & Брас бенд, след което ще последват поп изпълнителката Криста, група „ Остава “, както и Дони и Нети. На новогодишния концерт ще свири и Иво Папазов - Ибряма с оркестър „ Тракия “. По думите на Ноев концертът ще приключи към 01:00 часа. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР