На Нова Година по традиция се приготвя сирена баница с

...
На Нова Година по традиция се приготвя сирена баница с
Коментари Харесай

За да бъде новогодишната баница пухкава и златна, сложете тази НАПИТКА

На Нова Година по традиция се подготвя сирена баница с шансове. Ако сте начинаещи в кулинарията, наложително я пригответе по рецептата, която ще ви споделим. Крайният резултат ще ви накара да обикнете тестеното произведение. Баничката се получава доста по-пухкава и златна – същинска вкусотия.
Ето и какви артикули ще са ви нужни:
• 1 пакет подготвени кори;

• 300 г сирене;
Как да създадем съвършената баница за Нова година
Баницата е едно от обичайните ястия, които се сервират на трапезите ни за Нова Година. Колкото и елементарно да наподобява приготвянето ѝ, т...
Прочети повече
• 200 г масло или олио.
За заливката:
• 4-5 яйца;

• 250 мл газирана вода.
Начин на подготвяне:
Корите се разделят на 3 равни елементи. Първата се поставя в тавичка, която авансово сте намазали с малко олио, тъй че баничката да не залепва по повърхността й.
20 истински КЪСМЕТА за новогодишната баница
На Нова Година на трапезата наложително се сервира баница с шансове. Тя е измежду главните блюда, без които менюто няма по какъв начин да е завърше...
Прочети повече
След това се поръсва половината от натрошеното сирене и се покрива с втората част. Отново се поръсва със сирене и се покрива с третата част.

Най-горната кора се маже с масло и по-късно баницата се реже на части. В купичка се разтопява масло, дружно с олио. С течността се полива баницата.

Идва ред на най-важния миг в приготвянето на тестеното произведение, а точно прибавянето на газирана вода. Преди това обаче напитката се разрушава, дружно с яйцата. Сместа се полива върху баницата и се поставя да се пече в авансово загрята фурна на 200 градуса.

Когато извадите баницата от фурната, покрийте тавата за 15 минути с забрадка. Така тя ще се резервира пухкава, мека и необикновено вкусна. Отгоре поставете шансовете и вижте какво следва да ви се случи през новата година.

Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР