На ниво нула - така определи развитието на мирните преговори

...
На ниво нула - така определи развитието на мирните преговори
Коментари Харесай

Зеленски: Мирните преговори с Русия са на нулев етап

" На равнище нула " - по този начин дефинира развиването на мирните договаряния с Русия украинският президент Володимир Зеленски.

В последното си послание той заяви, че в Северодонецк не престават " яростните боеве по улиците ". Държавният глава призна, че агресорите разполагат с числено преимущество, само че добави, че остава убеден във опциите на страната да се опълчи на нашествието.

" Нашите герои отстояват позициите си в Северодонецк. Ожесточените боеве не престават по улиците. Лисичанск, Словянск, Бахмут, Святохиря, Авдийка, Курахове и други цели на съветския обстрел са най-горещите точки на борбата през днешния ден. Руската войска се пробва да употребява спомагателни войски по посока на Донбас, само че към този момент е ден №103, а украинският Донбас стои. Стои твърдо. "

Зеленски разгласи, че сред 10 хиляди и 15 хиляди цивилни се намират към момента в Северодонецк, който от седмици се обстрелва от артилерията на Кремъл. Президентът го назова " мъртъв град ".

Според него Москва ще опита да превземе Запорожие, защото това ще разреши на съветската войска да се придвижи към централните региони. " Има още от тях, по-силни са, само че ние разполагаме с добър късмет да се борим там. "

Междувременно Съединени американски щати и Европа приканиха Русия да приключи осъществяването на полово принуждение от страна на бойците си в Украйна. Апелът бе насочен по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, а Кремъл дефинира изказванията като " неистини ".

Външният съветски министър Сергей Лавров сподели, че Москва ще отговори на спомагателните западни доставки на оръдия с огромен обхват в Украйна като изтласка войските на Киев по-далеч от границите си.

Темата бе открита, откакто на 31 май американският президент разгласи, че американски ракетни системи MLRS и HIMAR ще бъдат изпратени в поддръжка на отбраняващата се страна. В неделя Путин реагира със опасност, че в случай че доставките не престават, Русия " ще нападна обекти, които към момента не са изумени ", а ден по-късно Англия също заяви, че ще поддържа Киев с " шепа системи M270 ".

Министерството на защитата на Беларус е наредило на армията да стартира извършения за бойна подготвеност, написа Reuters. Преди началото на нашествието на 24 септември огромно количество съветски военни бяха позиционирани в страната за взаимни тренировки, а след това направи несполучлив опит да превземе Киев от тази посока.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР