На Николай и Евгения Баневи ще бъдат предявени обвинения за

...
На Николай и Евгения Баневи ще бъдат предявени обвинения за
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата повдига на Баневи обвинения в седем престъпления


На Николай и Евгения Баневи ще бъдат предявени обвинявания за седем закононарушения от общ темперамент, оповестиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.
Това ще се случи в границите на задържането им за 72 часа. След това прокуратурата ще изиска от съда те да останат за непрекъснато в ареста.
Двамата ще бъдат упрекнати за образуване и присъединяване в незаконна група и за длъжностно заграбване на пари и движимости, благосъстоятелност на "Полимери " АД, "Елма " АД, "Химически цех Панайот Волов " АД и "Топлофикация Казанлък " АД в общ размер на 84 682 896 лева Също и за отбягване определяне и заплащане на данъчни отговорности в размер на 231 052 лева като ръководещи "Полимери " АД, 1 515 235 лева като ръководещи "Партнърс комерс " ЕООД и 2 623 816 лева като ръководещи "Елма " АД.
Семейство Баневи ще получат още и обвинявания за пране на пари в изключително огромни размери - 589 811 132 евро и 225 000 лв., за държане на огнестрелни оръжия и муниции.
Малко по-рано през днешния ден, с два разнообразни полета, Николай и Евгения Баневи бяха екстрадирани у нас, откакто предишния месец бяха задържани на летището в Ница.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР