На невиждан купон се събра ретрофолкът. Знаменити певци и певици

...
На невиждан купон се събра ретрофолкът. Знаменити певци и певици
Коментари Харесай

Учителките на Румен Радев и Асен Василев на чалга купон с Петра

На невъобразим ваучър се събра ретрофолкът. Знаменити артисти и певици отидоха до Хасково, с цел да почетат " Хищната хиена " Петра, която означи 60 години в живота и 40 на сцената.



Изненадващо, измежду феновете на фурията се оказаха и някогашните учителки на президента Румен Радев и финансовия министър Асен Василев Милка Костадинова и Нина Момчилова.
 Петра като двойна юбилярка / Снимки: Юлиян САВЧЕВ Петра като двойна юбилярка / Снимки: Юлиян САВЧЕВ  От ляво надясно: Адриана Добрева, уредник на От ляво надясно: Адриана Добрева, уредник на " Мис България " за Хасково и района и учителките Нина Момчилова и Милка Костадинов а  Приятели подариха изпълнителката на Приятели подариха изпълнителката на " Хищна хиена " с картина от цветя


Милка, която до пенсия е преподавала литература в хасковската Математическа гимназия, не може да нахвали какъв брой образован и безсънен възпитаник бил в миналото бъдещият авиатор и сегашен държавен глава на България Румен Радев.

" Това, че приказва толкоз добре, и то без да чете от авансово написан текст, го дължи и на моите уроци, и на уроците на колежките ми ", похвали се Костадинова.
 Фен зарадва изпълнителката с голям букет Фен зарадва изпълнителката с голям букет  Екстра Нина и Силвия се мляснаха буйно в компанията на Весела Екстра Нина и Силвия се мляснаха буйно в компанията на Весела  Трио Трио " Ретро чалга шлагер " - Екстра Нина, Силвия и Весела
Възрастната, само че достолепна дама е била учителка и на настоящия финансов министър Асен Василев.

" Случи се същински казус, когато Асен приключи. Той се състезаваше по триумф и известност с неговия съученик Валери Ранчев, сега процъфтяващ правист в Лос Анджелис. Дадоха им на двамата Златарева премия, което до тогава не се беше случвало ", описа Костадинова.
 Силвия и Екстра Нина кръстосаха бедра Силвия и Екстра Нина кръстосаха бедра  Екстра Нина зарадва Петра с екстравагантен букет Е кстра Нина зарадва Петра с екстравагантен букет  Хасковлията Валентино се оказа освен сътрудник, само че и почитател на Петра Хасковлията Валентино се оказа освен сътрудник, само че и почитател на Петра


Нейната наборка Нина Момчилова, която от години написа лирика и прозаичност, е преподавала цялостен живот съветски в локалните гимназии и е била и колежка на Петра, до момента в който тя още учителства в Хасково.

" Сигурно ще се изненадате, само че Петра пееше доста хубаво преди време и съветски песни ", разкри педагожката ветеранка.

По думите на остарели локални приятелки на Петра тя е приключила образованието си в някогашния Съюз на съветските социалистически републики, където родителите й - детска учителка и фелдшер, били на гурбет преди време. Там, както самата двойна юбилярка призна в медиите, я " излъгало момче българче ", от което родила щерка. Родителите на Петра се държаха извънредно и благо, и достолепно на трапезата, в компанията на най-близките хора от семейството и поръчаха на оркестъра да поздрави известната им дъщеря с шлагер на обичаната им певица Тина Търнър.
 Петра и внучката й Александра изпяха няколко гръцки песни Петра и внучката й Александра изпяха няколко гръцки песни  Екстра Нина и Весела пеят за рожденичката Екстра Нина и Весела пеят за рожденичката  Родителите на Петра я поздравиха с шлагер на Тина Търнър Родителите на Петра я поздравиха с шлагер на Тина Търнър


Двойният празник на русата хала събра на една маса и един микрофон легендите на попфолка от неговото прохождане на родна земя - Екстра Нина, Снежина, от паметния преди време чалга дует Марко и Снежина, изпълнителките Весела и Силвия, известна и като гаджето и дуетната половинка на отишлия си без време кмет Нончо Воденичаров, кореняк хасковлията Валентино, на който още му личеше, че таи буйни усеща към Петра, и кралицата на попфолк баладите Еми Стамболова . Напук на клюката, че Марко и Снежина от години не живеят в България, истината е, че някогашните театрални сътрудници не са напускали в никакъв случай за непрекъснато страната.

" Марко не можа да пристигна, макар че имаше огромно предпочитание. Той е в печал поради скорошната гибел на брат си ", изясни отсъствието на артиста Снежина.

В чест на двойния празник на своята колежка тя бе с прясно направено тату на дясната ръка, което се виждаше прелестно, когато ръкавът на черния й тоалет се вдигаше нагоре.

С букет от съвсем " милион рози ", единствено че цикламени, посрещна като коронована персона рожденичката уредникът на парада на остарели, само че златни чалга шлагери Иво Генев, един от най-близките другари на Тони Димитрова в гилдията.

Валентино се регистрира с две картини на съвременни класици на живописта. " Петра ще ги оцени уместно, тъй като самата тя е прелестен художник ", провикна се той в микрофона.

Преди да запее " Любовница ", най-емблематичното си парче от златната епоха на фолка, в чест на рожденичката, и Екстра Нина промотира подаръка си за нея.

" За моята скъпа колежка Петра е този ексцентричен букет! ", накъдри глас попфолк пионерката, надянала особено за празненството недотам пионерска униформа - транспарантна рокля с презрамки, неоставящи шир за въображението, и виждащи се от километри като на рентген бедра.

" Аз също рисувам като Петра, само че ме беше позор да й подаря моя картина, по тази причина избрах цветята ", добави Екстра Нина.

За да скандализира задълго даже такава разкрепостена и разгорещена аудитория, певицата в " самодивска бяла одеждa " и колежката й Силвия си размениха буйна френска целувка.

На спонтанния дансинг в заведението, което пращеше по шевовете, в един миг развя опашка и третият брачен партньор на Петра - кипърският грък Димитриос. Вторият обаче - локалният артист Стефан Цирков, създател на текстовете на " Хищна хиена ", " Комнандира на вагона " и " Пурата кубинска ", не бе видян от " България Днес " в клуба. Цирков, който довери, че ги е написал за общо има-няма половин част, а първото - на цигарена кутия на хасковската гара, по това време взел участие в зрелище с сътрудниците си от локалния спектакъл на софийска сцена. " Когато у нас дойде Бил Клинтън, ни поканиха Петра да му изпее на ухо " Пурата кубинска ", тъй като доста харесвал тази наша ария ", сподели единствено за вестника вторият по ред сватбен сътрудник на двойната юбилярка.

За сметка на това попфолк ветеранката сподели за първи път пред аудитория огромната си внучка Александра.



" Тя учи оперно и джаз пеене ", показа с нескрита горделивост певицата. " Тя знае кои гръцки песни обичам ", добави Петра и баба и внучка извършиха на езика на оригинала две доста известни гръцки части.

Нейните колежки от зората на чалгата също са към този момент примерни съпруги и майки. Изпълнителката на шлагера " Палаво око " Весела се яви на шлагер фолкпарада с палавото си момченце и с млад брачен партньор. Колежката й Силвия се радва на триумфите на красивата си 20-годишна щерка, само че още тъгува за някогашния си любим Нончо Воденичаров. Грандиозната и неостаряваща балада на Еми Стамболова " Птица бяла " постави финалния акомпанимент на празненството. И публиката от всички възрасти, и личният състав на клуба безусловно завряха от осъществяването на попфолк евъргрийна. Гласът на Стамболова звучеше още ефектно поради понижаването си с половин октава.

" Може да се дължи на дългогодишното пушене, тъй като аз пропуших на 19 ", показа ненадминатата майсторка на баладите. " Напоследък нямам доста време за участия, тъй като имам щерка първокласничка ", сподели още за " България Днес " Еми Стамболова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР