На национален съвет във вторник ПП ще вземат решение дали

...
На национален съвет във вторник ПП ще вземат решение дали
Коментари Харесай

ПП решават дали да подкрепят кабинет на Мария Габриел във вторник

На народен съвет във вторник Политическа партия ще вземат решение дали ще поддържат кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС и министър председател Мария Габриел. В началото на седмицата ще заседава и управлението на ДСБ.

След като през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани Политическа партия и Демократична България да преспят и да помислят, през днешния ден съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков свика управителните органи на партията в търсене на вид за поддръжка на кабинет с министър председател Мария Габриел. От „ Демократична България “ „ Зелените “ оповестиха, че през днешния ден съдружна среща не е имало. По-вероятно е такава да се организира при започване на седмицата, заяви Българска национална телевизия.

Ще смекчи ли позицията си ПП-ДБ след вчерашните диалози с Мария Габриел? Отговор първо би трябвало да дадат управителните органи на партиите, а по-късно и на обединението.

„ По-скоро си мисля, че няма да подкрепим първия мандат, само че не залоствам вратата, до момента в който не извървя пътя с всичките – изпълнителния съвет, народен съвет, съдружен съвет, тъй като би трябвало да мислим – огромна е отговорността. Идеята ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи за идващите 4 години мен персонално ме ужасява. Реших преди да залостим вратата и да кажем-твърдо „ Не “ 100%, извиквам тези хора, тъй като знам, че когато 64 индивида мислят дружно, постоянно е по-умно в сравнение с 6 индивида. Искам да ги събера и да им кажа – дайте да мислим нещо да измислим, което да е друго от „ тройна коалиция “ – Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, ГЕРБ “, съобщи Кирил Петков, съпредседател на Политическа партия.

Решението да се търси вид за поддръжка на кабинет „ Мария Габриел “ Петков изясни с положителните усещания от вчерашните съвещания с еврокомисарката и допирните точки по няколко съществени тематики.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР