На НАТО не му е нужна нова студена война и

...
На НАТО не му е нужна нова студена война и
Коментари Харесай

Столтенберг пред CNN: НАТО не иска нова студена война с Русия

На НАТО не му е нужна нова студена война и борба с Русия. Това декларирал генералният секретар на НАТО Йенс Столтеберг пред CNN в изявление в виновна въпроси по отношение на идното съветско учения в региона към Балтика: Счита ли той, че Русия нараства военната си мощ и дали се безпокои за границите на балтийските страни? „ Ние не виждаме никаква непосредствена заплаха във връзка с който и да било съдружник в НАТО, в това число балтийските страни. Ние обаче считаме тези учения за част от образеца за държание, който следим към този момент няколко години и който се съпровожда със доста повишаване от Русия на своята военна сила” – споделя Столтенберг.

Според водача на Алианса, това било една от аргументите по която НАТО дало отговор с най-значителното подсилване на своята групова защита от времето на Студената война. Затова са утроени силите за реагиране на НАТО, изключително наличието в източните елементи на Алианса, като са ситуирани четири бойни групи в Балтика и Полша.

„ В същото време ние не желаеме нова студена война. Ние не желаеме борба с Русия, по тази причина действаме уравновесено и съразмерно. Ние продължаваме да търсим разговор с Русия, защото това е наш огромен комшия, тя такава и ще си остане. И ние би трябвало да се опитаме да свалим напрежението в отношенията” – обобщава Столтенберг.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР