На на 27 юни ще може да се пробва как

...
На на 27 юни ще може да се пробва как
Коментари Харесай

ЦИК ще определи в кои случаи се преминава от машинно към хартиено гласуване

„ На на 27 юни ще може да се опитва по какъв начин работят машините за гласоподаване, тъй че ще проверим по какъв начин ще работи този главен вид за гласоподаване “, сподели пред БНР, заместник-председател и представител на ЦИК.
„ По закон се споделя ясно в кои случаи не употребяваме и започваме гласоподаване с хартиени бюлетини, само че и ЦИК би трябвало да вземе своите решения като изискванията и реда за машинно гласоподаване и би трябвало да доразвие избраното в закона в кои обстановки ще би трябвало да се спре с машинното гласоподаване и да се премине на хартия. Престои да вземем такова решение “, заяви Росица Матева.
Тези случаи би трябвало доста тъкмо да се дефинират. Все още не е изяснено какъв брой машини ще са нужни за.
 Росица Матева: ЦИК ще реши дали тук-там са нужни и по две машини за гласоподаване Росица Матева: ЦИК ще реши дали тук-там са нужни и по две машини за гласоподаване
Все още не знаем какъв брой машини ще са нужни за изборите, сподели пред бТВ представителят и заместител ръководител на ЦИК Росица Матева. Трябва д...
" Във Велико Търново казусът от последните избори и казусът с машинното гласоподаване и бил по-скоро поради неправилно подадената листа към машините, по тази причина ще би трябвало да се планува отсега нататък двойна или тройна инспекция на данните, които се залагат в машините, разясни още Матева.
Матева разясни, че още не изяснено за какъв брой тъкмо машини, употребявани на предходните избори, би трябвало да се заплати за тяхното потребление.
" Задължително ще би трябвало да се направи образование за работа с машините на членовете на СИК, както и да се обясни на жителите в цялата страна по какъв начин ще се гласоподава машинно ", уточни Матева.
По думите и възнагражденията на РИК и на СИК ще са същите и на идващите изключителни избори, като за членовете на СИК има планувани спомагателни хонорари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР