На мястото на самолетната катастрофа, която уби най-мощния наемник в

...
На мястото на самолетната катастрофа, която уби най-мощния наемник в
Коментари Харесай

Знамето с черепа на “Вагнер” се вее над празното място на самолетната катастрофа с Пригожин

На мястото на самолетната злополука, която умъртви най-мощния наемник в Русия преди девет дни, черно знаме на Вагнер се вее до могила от скали, заобиколена от цветя, само че всички остатъци от частния аероплан са разчистени.

Самолетът, с който Евгений Пригожин пътуваше за Санкт Петербург от Москва, се разруши, убивайки всичките 10 души на борда на 23 август, в това число две други висши фигури на Вагнер, четиримата телохранители на Пригожин и трима души екипаж.

На мястото на злополуката край село Куженкино в съветската Тверска област нямаше диря от останките на самолета Embraer Legacy 600, демонстрираха фрагменти, получени от Ройтерс в петък.

Всичко, което еостанало,е спонтанен каменен мемориал от четири камъка на главатаря на наемниците, заобиколен от червени карамфили и знаме на Вагнер, веещо се върху дирек, изработен от клон на дърво.

Флагът е с бял череп, заобиколен от думите " PMC Wagner Group " на британски и съветски.

Причината за злополуката към момента не е ясна, само че селяни наоколо до местопроизшествието споделят пред Ройтерс малко след злополуката, че са чули тропот и по-късно са видели самолета да пада на земята.

Самолетът се разруши тъкмо два месеца, откогато Пригожин пое контрола над южния град Ростов в края на юни, първият залп от протест, който раздруса основите на Русия на президента Владимир Путин.

Кремъл сподели в сряда, че следователите обмислят опцията самолетът с Пригожин да е бил свален съзнателно, което е първото категорично самопризнание, че той може да е бил погубен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР