На място, за да ръководят и координират действията с областните

...
На място, за да ръководят и координират действията с областните
Коментари Харесай

МВР шефове се пръснаха из цяла България, за да ръководят действията в регионите с усложнена обстановка

На място, с цел да управляват и координират дейностите с регионалните шефове и проведените по места щабове, където се чака затруднение на ситуацията, отпътуваха управителни чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пое управлението за Смолян, Пловдив и Пазарджик, шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов -на Перник, Благоевград и Кюстендил; заместник-директорът на ГДПБЗН Сотеров отпътува за Кърджали и Хасково. В София и София област управлението на щаба е поето от основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Младен Маринов, шефът на столичната пожарна ст.комисар Веселин Гетов и от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Министерството на защитата имат подготвеност с 94 мобилни групи за оказване на подпомагане при положение на нужда. Министър Радев прикани хората да подават сигнали на тел. 112, на които ще бъде реагирано незабавно.

Ситуацията към 12.00 часа по информация на ГДПБЗН:

София:

Проверени са рисковите места по поречието на река Искър в региона на гр.Нови Искър и с.Кокаляне. Не е регистрирано покачване на равнището на реката. Заедно с локалната власт са проведени постове за наблюдаване в сериозните региони. За София до този миг е получен 1 сигнал за наводняване на ул. „ Николай Хрелков "

София-област

По данни на дежурния екип не се следи повишение на равнищата в размерите на сериозните водни обекти. Създадена е организация и непрестанно се следят три язовира на територията на общините Ботевград, Божурище и Костенец, равнището на р. Бистрица, както и Пролеша - напоителни системи.

Смолян:

Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в правила. Осигурено е живо наблюдението на 12 язовира и микроязовира в региона, обхващащи общините Златоград, Доспат, Девин, Батак, Смолян и Баните

Пловдив:

Към момента метеорологичната конюнктура е спокойна, щабът има подготвеност за дейности при зародила смяна.

Пазарджик:

От щаба, който работи на място в Пазарджик, е основана нужната организация за наблюдаване и подаване на информация, обвързвана със положението на микроязовири, реки, свлачища, сривания, ел. преносна мрежа на територията на областите Пазарджик, Пловдив и Смолян

Перник:
На територията на региона са образувани осем екипа с по двама чиновници за наблюдение на речните корита в сериозните точки. В момента по данни на екипите няма заплаха за излизане на реките от коритата. Силите са реагирали на два сигнала - за премахване на паднало дърво в резултат на мощния вятър на ул.Струма и отводняване на котелно помещение в 8-о главно учебно заведение.

Кърджали:

В област Кърджали все още скоростта напразно е 50-60 км/ч, а най-обилни са преваляванията на територията на община Кирково. Организирано е от време на време наблюдаване на язовири, речни корита и сериозни сектори, взаимно с кметовете на обитаеми места.

Благоевград:

Осъществява се живо наблюдаване по поречието на реките Места, Струма, Пиринска Бистрица, Струмешница, както и на три язовира на територията на региона. Към този миг преваляванията в региона са естествени

Кюстендил:

Сформирани са екипи и се обезпечава живо наблюдаване на 4 язовира на територията на община Бобов дол и на 6 язовира на територията на Кюстендилска община. Осигурено е и непрекъснато наблюдаване за равнищата на реките Струма, Бистираци, Джерман и Рилска-Рил. След подаден сигнал от кмета на с. Соволяно за черен цвят на р. Бистрица, е проведено взимане на проби за проучване на водата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР