На мокро спирачният път е опасно дълъг за гуми с

...
На мокро спирачният път е опасно дълъг за гуми с
Коментари Харесай

Плитките канали на гумите носят висок риск за инцидент

На мокро спирачният път е рисково дълъг за гуми с незадоволителна дълбочина на протектора. Когато шофирате автомобил, положението на протектора може да е решаващо дали ще настъпи акцидент в сериозна обстановка или не. Тестовете на специалиста по сигурност Dekra още веднъж потвърждават по какъв начин спирачният път се усилва с понижаване на дълбочината на протектора, изключително на мокри пътища.

„ Нашите проби още веднъж удостоверяват, че законово предписаната минимална дълбочина на протектора от 1,6 мм е безспорната долна граница “ - споделя Кристиан Кох, специалист по гуми в Dekra - „ В интерес на вашата лична сигурност би трябвало да промените гумите си, преди да са се износили толкоз доста. “

Изпитанията на разнообразни тестови трасета в Лаузицринг дават съответна визия за въздействието, което дълбочината на протектора може да има сама по себе си върху държанието на автомобила при шофиране, обвързвано с произшествие.

„ За да създадем сравнението използвахме нови комплекти гуми от известни производители в два разнообразни размера, по-късно дълбочината на протектора беше понижена “, изяснява Кох.

Направени са няколко теста с шофиране, всеки с дълбочина на протектора от 7 - 8 мм (ново състояние), 4 - 5 мм и 2 - 3 мм. В първата серия от проби, автомобил с разнообразни комплекти гуми беше изцяло спиран от 100 км/ч както на мокри, по този начин и на сухи пътища (ABS прекъсване според DIN 70028). Спирачният път с най-ниската дълбочина на протектора е доста по-дълъг, в сравнение с когато е нов, изключително на мокро.

„ Измерихме нарастване на спирачния път сред 16 и 18 % за двата разнообразни размера на гумите “, изяснява Кох. Петер Рюкер, началник на Dekra Accident Research, изяснява какво значи такава разлика при незабавни случаи - „ В точката, в която спрете с новите гуми, транспортното средство с гуми с дълбочина на протектора от 2 - 3 мм към момента има остатъчна скорост от към 30 км/ч. Ако се блъснете в задната част на камион с тази скорост, са вероятни съществени пострадвания. Ако се сблъскате с велосипедист има възможност той да получите съществени пострадвания, а в най-лошия случай даже смъртоносни.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР