На модела Наоми Кембъл беше забранено да бъде попечител на

...
На модела Наоми Кембъл беше забранено да бъде попечител на
Коментари Харесай

Наоми Кембъл повече няма да бъде лице на благотворителни организации

На модела Наоми Кембъл беше неразрешено да бъде настойник на благотворителна организация, откакто контролен орган откри, че благотворителните средства са изразходвани за първокласни хотели и спа процедури.

Разследване на благотворителната комисия откри, че Fashion for Relief не предава толкоз доста от събраните пари, колкото се очакваше.

Вместо това бяха изхарчени за цигари и защита на Кембъл и други неразрешени заплащания към един от нейните сътрудници попечители на благотворителната организация, предава BBC .

54-годишната Кембъл получи възбрана да взе участие в щедрост за пет години, а други двама попечители, Бианка Хелмих и Вероника Чоу, получиха възбрана надлежно за девет години и четири години.

Разследването откри, че неразрешени заплащания на обща стойност 290 000 паунда за консултантски услуги са били осъществени на госпожа Хелмих, което е в нарушаване на устава на благотворителната организация.

Сума от близо 345 000 английски лири беше възобновена от благотворителната организация от проверяващите и беше открита отбрана за още 98 000 английски лири от благотворителни средства.

Средствата са употребявани за осъществяване на заплащания към две други благотворителни организации - Save the Children Fund и Mayor`s Fund for London - и за покриване на разноските на отговорностите на Fashion for Relief.

Разследването, което преглежда разноските на Fashion for Relief сред април 2016 година и юли 2022 година, откри, че единствено 8,5% от събраните средства са изразходвани за безплатни средства за щедрост.

След откриването на следствието както Фондът за избавяне на децата, по този начин и Фондът на кмета на Лондон подадоха недоволства до комисията по отношение на Fashion for Relief.

Fashion for Relief организира събития за набиране на средства за двете благотворителни организации, само че следствието откри, че не съумя да ръководи споразуменията си за партньорство.

Тим Хопкинс, който беше част от проверяващия екип, сподели в изказване: " Попечителите са законово задължени да вземат решения, които са в най-хубавия интерес на тяхната благотворителна организация, и да съблюдават законовите си отговорности и отговорности ".

Той добави: " Нашето следствие откри, че попечителите на тази благотворителна организация не са го създали, което докара до нашето деяние да ги дисквалифицираме ".

Fashion for Relief беше отстранена от регистъра на благотворителните организации на 15 март 2024 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР